Sanatate

3 motive pentru realizarea unui implant dentar

Un implant dentar este pe lista de dorințe din anul 2023? Câteva motive în alegerea acestei proceduri stomatologice sunt:

1. Restaurarea esteticii si functionalitatii masticatorii: Implanturile dentare pot fi folosite pentru a restabili aspectul natural al unei guri, înlocuind unul sau mai multi dinti lipsa, oferind o solutie stabila si permanenta de reabilitare dupa pierderea dintilor.

2. Consolidarea arcadelor dentare: Implanturile dentare pot fi utilizate pentru a sprijini si a consolida arcadele dentare, in cazul in care acestea au o densitate osoasa scazuta, sunt resorbite, oferind o solutie durabila de imbunatatire a arhitecturii dentare.

3. Tratarea problemelor parodontale avansate: In cazurile avansate de parodontoza cand pacientul are un prognostic de a pierde toti dintii naturali se recomanda extractia dentara si aplicarea implanturilor dentare si restaurarea arcadelor dentare cu lucrari fixe sau mobile pe implant. Prin indepartarea dintilor naturali cu probleme dispar problemele parodontale si se opreste procesul de pierdere a osului generat de problemele parodontale.

Îngrijirea și întreținerea implantului dentar

După realizarea unui implant dentar, este important să aveți grijă de implant și de țesuturile din jur. Acest lucru v-a ajuta la prevenirea problemelor gingivale si va favoriza vindecarea. Vă puteți întreține implanturile dentare cu bune practici de igienă orală: Periaj de doua ori pe zi cu o periuta dentara manuala sau electrica.

Folosirea zilnică a aței dentare: Folosirea aței dentare o dată pe zi este esențială pentru o bună igienă orală. Puteți folosi ața dentară chiar dacă aveți implanturi dentare.                                                                                                                                                                           Utilizarea zilnica a dusului bucal pentru o igiena foarte riguroasa atat a implanturilor dentare cat si a dintilor naturali.

Utilizarea apei de gură: Folosirea apei de gură după ce vă spălați pe dinți poate ajuta la eliminarea bacteriilor și a particulelor de alimente din gură. De asemenea, poate ajuta la prevenirea bolilor gingivale.

Controale dentare regulate: Este important să vă vizitați dentistul cel puțin o dată la șase luni pentru un control și o curățare. La programările regulate, medicul dentist vă va examina implanturile pentru a vedea dacă există semne de infecție sau alte probleme.

Alternative la implanturile dentare

Punțile dentare sunt o opțiune comună de înlocuire a dinților. Acestea constau dintr-un dinte artificial și două coroane dentare care sunt plasate pe dinții adiacenți. Punțile dentare pot fi adesea folosite pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Procedurile de punți dentare sunt mai puțin costisitoare decât procedurile de implant dentar. Cu toate acestea, ele au un aspect mai puțin natural și nu durează la fel de mult timp. Punțile dentare necesită întreținere și reparații regulate în timp. Este posibil ca punțile dentare să nu fie o opțiune bună pentru cei care suferă de boli ale gingiilor.

Protezele dentare sunt o opțiune de înlocuire a dinților detașabili. Acestea sunt făcute in laboratorul de tehnica dentara pentru a se potrivi gurii dumneavoastră și sunt ținute în poziție cu adeziv dentar.

Vrei sa iti recastigi zambetul perfect? In cabinet stomatologic sector 5 –  Cris Smile Studio, te asteptam sa descoperi avantajele procedurii de inserare a unui implant dentar. Este o metoda moderna, eficienta si sigura de a-ti reface dantura. Beneficiezi de tehnologie de ultima generatie si de o echipa de medici stomatologi cu experienta si profesionalism. Nu mai amana sa iti recastigi zambetul perfect, programeaza-te acum la Cris Smile Studio!

🌐www.cris-smile.ro

📧mailto:[email protected]

☎️021.9177

📞0723.918.404

🏢Str. Malcoci, nr.2, Bl. 36, sc.B, parter, Ap.59, Sector 5, Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.