vopsea annie sloan
Casa si gradina

3 sfaturi pentru a recondiționa orice piesă de mobilier

Recondiționarea mobilei nu este eficientă doar din punct de vedere financiar, ci și din punct de vedere ecologic. Orice piesă de mobilier veche pe care o salvezi prin recondiționare înseamnă un obiect mai puțin aruncat într-o groapă de gunoi. De asemenea, recondiționarea mobilei poate fi o activitate plăcută, relaxantă, un adevărat hobby de weekend. Dacă vrei, poți face asta și pentru cunoștințe sau prieteni contra-cost. Cum se recondiționează mobila? Află din acest articol cele mai importante 3 sfaturi pentru a recondiționa orice piesă de mobilier!

  1. 3 sfaturi pentru a recondiționa orice piesă de mobilier

Primul sfat de la experții în recondiționarea mobilei este să decizi ce vrei exact să obții cu acea piesă de mobilier. Să spunem că vrei să salvezi un scaun de bucătărie din lemn. Cum vezi rezultatul final? Un scaun identic vizual cu cel actual, doar reîmprospătat, sau un scaun cu un aspect cu totul nou? 

Acest pas este important pentru a decide ce fel de tratamente vei aplica lemnului. Dacă vrei doar să îi împrospătezi aspectul, poți alege o ceară pentru mobilă. Dacă însă vrei ca rezultatul să fie cu adevărat surprinzător, poți alege o vopsea pentru mobilă și să îi schimbi total aspectul. 

Al doilea sfat pe care experții ți-l oferă este să ții cont de starea actuală a piesei de mobilier pe care vrei să o recondiționezi. Dacă, de exemplu, picioarele mesei de care te ocupi au un joc, rezolvă întâi această problemă. Abia apoi poți aplica tratamentul tip ceară sau lac ori vopseaua pentru lemn. Începe cu partea de structură și abia apoi ocupă-te de partea de aspect. 

Al treilea sfat este să alegi doar materiale de calitate pentru recondiționare. Dacă folosești lacuri sau vopsele de proastă calitate, rezultatul nu va arăta bine. Va părea că este o muncă de amator. Vei fi dezamăgit și vei avea tendința să renunți la acest hobby. Dacă în schimb vei folosi vopsele Annie Sloan, te vei bucura de calitate și rezultate de excepție obținute ușor și fără bătaie de cap. Vopselele, lacurile și ceara de la acest brand au consistența perfectă pentru a se aplica ușor și pentru a nu curge. Puterea de acoperire este foarte bună, iar paleta de finisaje și nuanțe te ajută să obții piesa visurilor tale. 

Indiferent că vrei să recondiționezi o piesă de mobilier pentru tine sau pentru altcineva, urmează aceste sfaturi, iar rezultatele vor fi peste așteptări! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.