Uncategorized

5 Atractii turistice pe care trebuie sa le vizitezi in judetul Valcea

Taramurile valcene adapostesc o sumedenie de locuri frumoase care te vor convinge ca pot fi locul perfect pentru o vacanta reusita. Valcea este un judet binecuvantat cu peisaje pitoresti, cu pesteri si chei spectaculoase, dar si cu obiective turistice interesante create de mana omului. Asadar, intr-o vacanta in Valcea nu ai cum sa te plictisesti. Din contra! Iti vei dori sa iti prelungesti sejurul pentru a vedea mai multe si mai multe.

Insa pentru ca, cel mai probabil, vei avea la dispozitie doar cateva zile de vacanta, noi iti propunem sa bifezi urmatoarele 5 atractii turistice pe care le consideram a fi mai importante:

​1. Salina Ocnele Mari

Aflata in localitatea ce poarta acelasi nume, Salina Ocnele Mari este considerata cea mai importanta zona de extragere a sarii din judet. Extragerea zacamintelor de sare se realizeaza aici inca de pe vremea dacilor si continua chiar si azi. Pe langa zonele de exploatare, salina gazduieste si o portiune turistica ce se intinde pe circa 10 000 de metri patrati, aflata la 225 de metri adancime fata de nivelul marii. Zona turistica are in componenta un muzeu, un altar, un spatiu de joaca pentru cei mici, diverse terenuri de sport si magazine de suveniruri.

​2. Transalpina

Daca nu ai vizitat pana acum faimoasa Transalpina, una dintre cele doua sosele alpine de la noi din tara si totodata cea mai inalta sosea romaneasca, ei bine, este timpul sa o faci! Legand Transilvania de Oltenia si strabatand patru judete (Gorj, Valcea, Sibiu si Alba), Transalpina este in fiecare vara vizitata de zeci de mii de turisti dornici sa-i admire peisajele si frumusetile naturale ce o inconjoara. Se crede ca acesta este unul dintre cele mai vechi drumuri de munte din Romania, fiind la inceputuri un coridor roman. De asemenea, Transilvania este poreclita “Drumul Regelui”, deoarece in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial avea sa fie refacuta la ordinul regelui Carol al II-lea.

​3. Muzeul Satului Valcean

Acest muzeu etnografic amenajat in aer liber se gaseste in localitatea Bujoreni din judetul Valcea, deschizandu-si pentru prima data portile publicului larg in anul 1974. Muzeul se prezinta sub forma unui sat autentic valcean, ce include toate institutiile social-culturale. Mai exact, pe suprafata muzeului, care se intinte pe circa 8 hectare, vei gasi case taranesti, o scoala, o primarie, ateliere de mestesugari si o diversitate de obiecte de arta populara. Muzeul include in jur de 80 de constructii ce adapostesc mai bine de 12 000 de obiecte traditionale.

​4. Statiunile balneoclimaterice valcene

Valcea este cunoscuta pentru faptul ca gazduieste unele dintre cele mai apreciate statiuni cu apa minerala de la noi din tara. Acestea sunt Calimanesti – Caciulata, Baile Olanesti si Baile Govora. Statiunile au luat nastere in jurul unor izvoare cu ape termale si minerale, ape ce s-au dovedit a fi extrem de benefice in tratarea si ameliorarea mai multor boli. In plus, turistii ce ajung in aceste statiuni pentru tratament se pot bucura si de peisajele montane fabuloase din imprejurimi, unde pot, de altfel, sa faca si drumetii.

​5. Valea Oltului

Considerata a fi una dintre cele mai frumoase atractii turistice din Valcea, Valea Oltului are multe de oferit vizitatorilor sai. De-a lungul curgerii sale, vei putea vizita Parcul National Cozia, Cascada Lotrisor, Cheile Lotrisorului, Manastirea Cozia, Manastirea Ostrov si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.