Uncategorized

Care este misiunea firmelor de colectare creante? Cum functioneaza companiile cu reputatie?

Firmele care colecteaza datorii, asa cum este KRUK Romania, trimit scrisori si efectueaza apeluri telefonice pentru a contacta clientii si incearca sa-i convinga sa ramburseze ceea ce datoreaza in cadrul procesului de colectare amiabila.

Bancile pot raporta datorii neplatite catre Biroul de Credit pentru a incuraja consumatorii sa plateasca, intrucat datoriile pot aduce daune grave scorului de credit al consumatorului.  Insa, in momentul in care aceste datorii ajung la firmele de colectare, persoanele in cauza sunt deja raportate la Biroul de Credit

Totusi, in cazul in care scrisorile si apelurile telefonice nu se dovedesc a fi eficiente, companiile de colectare a datoriilor pot folosi oricand caile legale de actiune, prin intermediul unui avocat.

Relatia dintre colector si client (debitor) la KRUK Romania

Specialistii de la KRUK Romania afirma ca un colector de datorii se bazeaza intotdeauna pe debitor pentru a realiza platile. In cazul in care colectorul obtine o hotarare judecatoreasca, acesta va avea dreptul legal sa verifice conturile bancare ale debitorului. Astfel, prin intermediul instantei, debitorul va fi obligat sa ramburseze o anumita suma unui creditor.

Pentru a face acest lucru, o agentie de colectare a creantelor trebuie sa-l duca pe debitor in instanta inainte ca termenul de prescriptie sa expire si sa obtina o hotarare. Aceasta hotarare permite unei companii de recuperare creante sa inceapa sa verifice salariile si conturile bancare, iar reprezentantii acesteia iau legatura cu angajatorul si cu banca debitoare pentru a solicita banii.

De asemenea, firmele de recuperare iau legatura cu debitorii care au avut deja o hotarare impotriva lor. Chiar si atunci cand un creditor castiga un proces in instanta, se poate dovedi a fi dificil sa colecteze banii.

Cum functioneaza companiile cu reputatie

Legea privind practicile corecte de colectare a datoriilor limiteaza modul in care agentiile de colectare a creantelor pot incasa o datorie pentru a le impiedica sa fie abuzive, nedrepte si inselatoare. Angajatii KRUK au grija sa nu incalce legile privind protectia consumatorilor.

Companiile cu reputatie au cele mai bune relatii cu debitorii si cauta solutiile optime, astfel incat acestia sa aiba solutii pentru a plati debitele restante. De asemenea, companiile recunoscute pentru recuperarea datoriilor sunt cele care nu streseaza debitorul si nici nu il hartuiesc, pun la dispozitie experti financiari care sa ofere ajutor in gestionarea optima a veniturilor si acorda suport, astfel incat sa se obtina cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.