Clienti

Cativa pasi importanti pe care trebuie sa ii urmezi daca intentionezi sa iti dezvolti o afacere online

In zilele noastre, este esential sa detii un site bun pentru a putea dezvolta o afacere de succes. Insa, un site implica investitii de bani si timp. Pentru a te asigura ca vei avea un site reusit, cel mai indicat este sa apelezi la serviciile unei agentii specializate in creare site.

Inainte de a apela la specialiastii care ofera servicii web si care te vor indruma, trebuie sa ai in vedere cativa pasi pe care trebuie sa ii urmezi:

Primul pas consta in inregistrarea unui domeniu. Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este numele pe care il doresti pentru site-ul tau. Este foarte important sa analizezi bine si sa gasesti un nume potrivit. De asemenea, trebuie sa tii cont de piata pe care intentionezi sa activezi si sa stii care este publicul tau tinta. Dupa ce ai luat in calcul aceste aspecte, procesul de realizare site, incepe prin inregistarea unui nume, la care se adauga extensia dorita. De exemplu, in cazul in care vrei sa te adresezi publicului din Romania, domeniul inregistrat va avea extensia .ro.

Pasul 2 consta in analizarea continutului pe care doresti sa il ai pe site. Gandeste-te bine la continutul site-ului si ia in calcul categoriile si subcategoriile pe care doresti sa le aiba. Meniul este foarte important. Trebuie sa iti faci o schita care sa cuprinda meniul site-ului. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si partea de continut care va fi actualizata in permanenta si la zonele din website care va cuprinde continutul necesar, care trebuie sa atraga cel mai mult atentia, pentru a motiva in acest mod potentiali clienti.

In cazul in care elaborarea de continuturi nu este punctul tau forte, este recomandat sa apelezi la servicii de copywritting.

Pasul 3 presupune sa te gandesti la publicul tinta. Indentificarea publicului tinta este esentiala pentru procesul de creare site, deoarece de acest lucru depind mai multe aspecte. Printre aceste aspecte, se enumera rezolutia website-ului, structura butoanelor/meniului, culorile folosite, design-ul. Spre exemplu, in cazul in care vrei sa te adresezi unui public office, este recomandat ca site-ul tau sa aiba un design cu o rezolutie clasica, sa fie intuitiv, foarte usor de navigat prin meniu. Insa, daca vrei sa te adresezi persoanelor tinere, site-ul tau trebuie sa aiba o rezolutie mai mare,  culori vibrante si multe elemente de animatie.

Pasul 4 presupune sa iti stabilesti un buget. Bugetul trebuie stabilit in functie de preferintele pe care le ai pentru noul site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.