Sanatate

Ce analize pentru sarcina le recomanda medicii specialisti gravidelor?

In momentul in care fatul incepe sa se dezvolte in interiorul uterului, la nivelul organismului femeii vor avea loc mai multe modificari, atat din punct de vedere metabolic, cat si neuro-psihic si hormonal. Dina cest motiv, efectuarea de analize pentru sarcina in fiecare trimestru de sarcina reprezinta o metoda optima de a afla daca dezvoltarea este una normala si sanatoasa, iar daca viata mamei nu este pusa in pericol. Poti efectua testele si investigatiile necesare la oricare dintre centrele de recoltare Synlab!

Cand si cum se fac testele de analize pentru sarcina necesare?

analize sarcina

Inca din momentul fecundatiei si pana la nastere, in organism au loc mai multe modificari ce sunt determinate de hormoni, dar si de actiunea estrogenului si a progesteronului. Daca esti mamica aflata la inceput de drum si nu stii la ce sa te astepti in urmatoarele 9 luni, ti-am pregatit un articol educational care cuprinde toate informatiile necesare in vedere mentinerii unei stari de sanatate buna.

Importanta efectuarii acestor analize pentru sarcina este importanta, intrucat in organismul tau vor avea loc mai multe modificari la nivelul tuturor sistemelor. Astfel, monitorizarea sangelui este esentiala, intrucat pe parcursul celor 9 luni va avea loc o „hipercoagulabilitate” ce va favoriza formarea trombozelor venoase, ceea ce poate duce la aparitia varicelor pe membrele inferioare.

Ce schimbari se produc la nivelul organismului femeii?

O crestere de aproximativ 10 – 12 kg in timpul sarcinii este normala si fireasca, fiind datorata continutului uterin, respectiv a fatului, placentei si lichidului amoniotic, dar si a cresterii in greutate a glandelor mamare, retentia de lichide si depozitele de grasime. Sanii cresc in volum datorita modificarilor ce au loc la nivelul memeloanelor si a areolei mamare.

Daca ti se pare ca ai impresia ca respiri mai greu, nu te ingrijora, intrucat este perfect normal mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Specialistii explica ca numarul de respiratii pe minut este mai mare datorita abdomenului marit. De asemenea, scimbari vor avea loc si la nivelul aparatului urinar, digestiv, endocrin, in utern, dar si la nivel emotional si afectiv. Din aceste considerente, efectuarea unor analize pentru sarcina in mod periodic te va mai linisti, intrucat o monitorizare atenta inseamna o nastere usoara. Te asteptam in centrele de recoltare Synlab pentru efectuarea testelor necesare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.