Ce este important de stiut despre soareci
Soarecele de casa este al doilea cel mai numeros tip de mamifer dupa om din zonele urbane. Considerati a fi daunatori periculosi si distructivi, soarecii pot transporta si transmite virusi, bacterii si alte boli.
De ce sunt soarecii de casa periculosi pentru sanatatea omului?
Soarecii pot contamina suprafetele si sursele de hrana din locuintele noastre. Hantavirusul este o amenintare speciala asociata cu anumite rozatoare, cum ar fi soarecii de casa sau de camp. Virusul se contracta prin inhalarea particulelor eliberate de excrementele, urina si saliva soarecilor.
Oamenii care care consuma alimente contaminate pot contracta o serie de boli transmise de soareci, inclusiv salmoneloza. In mediile domestice, contaminarea alimentelor poate fi mai putin evidenta, iar alimentele pot fi consumate fara a se sti daca sunt sau nu infectate.
Soarecii de casa pot aduce pagube serioase caselor noastre.
Deoarece sunt mamifere rozatoare, soarecii au obiceiul de a mesteca in mod constant tot ce le vine in cale, inclusiv hainele, cartile si mobilierul. Mai mult, soarecii pot distruge cutii de depozitare, cabluri electrice, ziduri si alte materiale in timp ce isi construiesc cuiburile.
De fapt, acesti daunatori sunt raspunzatori in mod obisnuit pentru daunele provocate bunurilor personale ale oamenilor. In comunitatile agricole, soarecii pot fi responsabili si pentru defectiunile masinilor si echipamentelor. Acestia sunt capabili sa provoace pierderi masive in intreprinderile agricole comerciale, deoarece alimentele care sunt contaminate de soareci devin improprii consumului.
Prezenta excrementelor de soarece este o indicatie timpurie si sigura a unei infestari.
Aceste mici si cenusii fecale sunt deosebit de periculoase si nu trebuie manipulate fara utilizarea manusilor si a unei masti de protectie.
Ce trebuie sa stii despre cuiburile de soareci
Cuiburile soarecilor pot fi amplasate in interiorul caselor, iar infestarile devin evidente atunci cand apar gauri in pereti si pardoseli. Zonele de cuibarit pot fi gasite chiar si in sertare, cutii de pantofi, cutii de depozitare, sub dulapuri si in alte zone rareori accesate.
Infestarile trebuie indepartate rapid prin metode profesionale anti daunatori.
Urmele soarecilor pot fi uneori vizibile, gaurile din pereti, precum si locurile de cuibarit confirmand prezenta.
Nu in ultimul rand, proprietarii de case care se confrunta cu infestari pot auzi zgomote noaptea si pot simti mirosul de urina de soarece in zonele neaerisite.