Sanatate

Ce este masajul terapeutic?

Pentru ca tot mai multe persoane aleg sa urmeze cursuri masaj, este important sa stabilim ce inseamna de fapt masajul terapeutic, acesta fiind o forma de masaj diferita de cel pentru relaxare sau de alte forme practicate. Masajul terapeutic urmareste obtinerea unui beneficiu terapeutic. In timp ce masajul terapeutic este adesea relaxant, scopul final al sesiunii sau al seriei de sesiuni nu este relaxarea.

Obiectivele terapeutice pot varia considerabil intre terapeuti si clienti. In unele cazuri, masajul este recomandat de un profesionist din domeniul sanatatii si poate fi efectuat ca parte a unui plan de tratament mai amplu. 

De exemplu, o persoana care participa la fizioterapie pentru o accidentare ar putea face masaj terapeutic regulat pentru a antrena muschii, a imbunatati tonusul muscular si a  creste flexibilitatea. De asemenea, masajul terapeutic poate suplimenta o varietate de alte tratamente.

Masajul terapeutic poate fi folosit si ca tratament independent

Oamenii pot folosi masajul terapeutic ca tratament independent. Unii oameni, cum ar fi sportivii, muncitorii sau chiar si lucratorii de la birou stresati, pot face masaj terapeutic regulat pentru a se mentine in stare fizica buna.

Oamenii de toate varstele pot beneficia de masaj terapeutic atunci cand acesta este efectuat de un terapeut competent si pe deplin calificat. Masajul este, de asemenea, potrivit pentru persoanele cu dizabilitati, viitoarele mame si persoanele aflate in tratament pentru diverse afectiuni medicale. Cu toate acestea, este posibil sa fie necesare unele precautii speciale pentru a proteja sanatatea clientului.

Tehnicile de masaj terapeutic de baza sunt derivate dintr-o varietate de stiluri de masaj. Terapeutul va adapta tehnicile de masaj in functie de nevoile pacientului. De asemenea, se va tine cont si de toate problemele de sanatate pe care acesta le are si de conditia lui fizica. In functie de toate aceste aspecte vor fi alese cele mai bune tehnici de masaj.

Avantajul este ca vei putea obtine rezultate fabuloase, in urma masajului terapeutic. Unii pacienti chiar isi recupereaza mobilitatea, iar odata cu mobilitatea isi recapata independenta, acesta fiind un aspect care imbunatateste considerabil calitatea vietii, starea de spirit si de ce nu, implicarea pacientului la nivel social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.