Uncategorized

Ce greseli trebuie sa eviti cand amenajezi camera copilului

Inainte de toate incaperea trebuie sa prezinte siguranta, confort si functionalitate, fiind in acelasi timp perfecta pentru micutul tau si in armonie cu stilul ales in intreaga casa. Totodata camera copilului trebuie sa fie un univers magic in care acesta sa se simta confortabil, creativ si indraznet.

Pe langa lucrurile indispensabile camera celui mic trebuie sa cuprinda elemente din activitatile sale preferate sau personajele indragite din basme fara insa a bloca potentialul de transformare pe masura ce copilul creste sau intampina alte nevoi.

Asadar, misiunea nu este una nici foarte grea, dar nici foarte usoara, asa ca am venit in intampinarea ta cu cateva idei.

Decorurile de moment

Poate consideri ca cea mai usoara cale de a avea un copil multumit in ceea ce priveste camera sa este sa cazi prada tentatiilor de moment. Teoretic, preferintele celui mic sunt litera de lege, dar in practica asta inseamna schimbari constante.

Prin urmare, poate ca ar trebui sa te gandesti mai bine inainte sa aplici pe peretii camerei copilului un tapet cu Batman sau Minions. Pe cat de repede dezvolta o afinitate pentru o anumita tendinta pe atat de usor se va plictisi de acelasi lucru. Alege, in schimb, stickere decorative care se pot dezlipi usor, si toata lumea va fi fericita .

Lipsa covoarelor

Indiferent de varsta, copiii adora sa se joace sau sa desfasoare diferite activitati pe jos. De aceea, in camera sa trebuie sa existe si un covor pufos, practic si usor de curatat.

Ai la dispozitie o gama larga de covoare copii cu imprimeuri, texturi, culori si combinatii vesele, care ii vor aduce celui mic bucurie si ii vor infrumuseta camera. Mai mult, covorul protejeaza podeaua, contribuie la o atmosfera calda in incapere si amortizeaza zgomotele.

Mobilier cumparat din impuls

O regula importanta pentru decorarea camerei copilului este „mai mult spatiu, mai putin mobilier”. De obicei, parintii tind sa acopere orice zona disponibila cu mobila ca sa aiba cat mai mult loc pentru depozitarea hainelor si a jucariilor.

Ei bine, cel mic are nevoie de o camera confortabila in care sa se joace in voie, fara sa se loveasca de dulap ori sa se simta ca intr-o cutie. Ia in considerare nevoile sale de libertate si orienteaza-te catre piese simple, care sa nu il incomedeze sau sa il raneasca in vreun fel.

Culori nepotrivite

Nuantele inchise nu sunt indicate intr-o camera de copil, chiar daca ar parea ca se intretin mai usor. Verdele sau albastrul sunt culori ce absorb lumina si fac o camera sa para mica, de aceea se folosesc doar ca nuante de accent.

Sunt indicate culorile calde, deschise, desi n-ar fi o idee tocmai buna sa vopsesti toti peretii in roz fucsia daca aceasta nuanta este preferata copilului. De asemenea, rosul, galbenul intens sau portocaliul sunt obositoare si scad concentrarea.

Blocarea luminii naturale

Lasa lumina sa patrunda nestingherita in camera celui mic. Evita sa amplasezi piese de mobilier masive in dreptul ferestrei si nu folosi perdele sau draperii greoaie.

Alege materiale usoare, vaporoase, care sa filtreze lumina in mod placut. Cu siguranta, copilul are nevoie de intimitate si odihna, insa in acelasi timp trebuie sa se bucure de lumina si razele placute ale soarelui.

Prea multe decoratiuni

Am putea spune ca obiectele decorative sunt aproape inutile in camera unui copil. Figurinele, vasele sau obiectele de sticla se pot sparge si astfel devin un pericol pentru cel mic. Nu sunt recomandate nici candelabrele sofisticate, ci mai degraba abajururile din plastic ori cele textile. Cea mai buna modalitate este sa ii decorezi camera cu desene, carti si jucarii.

Intretinerea curateniei

Amenajarea camerei celui mic este un motiv in plus pentru a-i scoate personalitatea in evidenta. Cel mai simplu e sa ii oferi libertatea de a se juca in voie in camera lui, salvand astfel restul casei pe care copilul l-ar putea considera ca o panza nepictata.

Daca te ingrijorezi ca va desene pe perete, foloseste vopsea cu aspect de tabla si vopsea lavabila. Chiar daca ti-ai dori mai multa ordine si disciplina, nu uita ca este totusi vorba de spatiul unui copil. Prin urmare nu aglomera camera cu obiecte si cutii in care sa isi depoziteze atent fiecare lucru. In mod sigur, nu va reusi sa pastreze incaperea ordonata.

In concluzie, mergi pe variante sigure, dar nu uita sa ii oferi copilului tau libertatea de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.