Sanatate

Cea mai bună pastă de dinți pentru tartru: Scapă de placa bacteriană și împrospătează-ți zâmbetul!

Tartrul este denumirea depozitelor dure care se formează pe dinți. Acestea sunt alcătuite din bacterii, particule de alimente și minerale din apa de băut. Dacă nu aveți grijă de dinții dumneavoastră, placa se va acumula pe aceștia și, în cele din urmă, va duce la apariția tartrului. Bacterii trăiesc în spațiile întunecate dintre dinți. Acestea se hrănesc cu zaharuri lăsate în urmă de drojdii (un alt tip de microorganism care trăiește în gura dumneavoastră). Atunci când aceste bacterii rele descompun zahărul, ele produc acid lactic ca produs secundar. Acest acid lactic vă va irita gingiile și va provoca sângerări în timpul periajului sau al folosirii aței dentare. Dacă nu este tratat, acest lucru poate duce la acumularea de tartru și la apariția cariilor. Iată câteva sfaturi despre cum să scăpați de placa bacteriană și să vă împrospătați zâmbetul folosind pasta de dinți pentru tartru:

Care este cea mai bună pastă de dinți pentru tartru?

Folosirea unei paste de îndepărtare a tartrului este cel mai bun mod de a scăpa de placa bacteriană și de tartru. Căutați o pastă de dinți cu un procent ridicat de fluor când faceți cercetări pentru cea mai bună pastă de dinți pentru tartru. Fluorul este cel mai eficient ingredient împotriva plăcii bacteriene și pentru a preveni acumularea de tartru. Este recomandat să folosiți o pastă de dinți cu mai mult de 1000 ppm (părți per milion) de fluor dacă aveți afecțiuni gingivale. Dacă aveți dinți sensibili, căutați o pastă de dinți care are un procent scăzut de lauril sulfat de sodiu (SLS). SLS este un detergent puternic care vă poate irita gingiile. Nu uitați să vă spălați și limba, deoarece 80% din respirația urât mirositoare provine de la bacteriile de pe limbă. Căutați o pastă de dinți cu aromă proaspătă de mentă. Aceasta vă va împrospăta respirația în timp ce îndepărtează placa și tartrul de pe dinți.

Îndepărtați placa dentară cu un dispozitiv de îndepărtare a tartrului

Cel mai bun mod de a scăpa de placa bacteriană și de tartru este cu un dizolvant de tartru. Această pastă de dinți specială va descompune depunerile dure și vă va lăsa dinții curați și sănătoși. Îndepărtătorii de tartru conțin ingrediente precum pirofosfatul de calciu, sodiu și potasiu, hexametafosfatul de sodiu sau tripolifosfatul de sodiu. Aceste ingrediente descompun tartrul prin formarea unei reacții chimice cu acesta. Această reacție face ca acizii din placa dentară să treacă din stare lichidă în stare solidă. De asemenea, puteți folosi o ață dentară pentru a îndepărta placa și particulele de alimente dintre dinți. Folosirea aței dentare o dată pe zi vă va menține dinții proaspeți, curați și sănătoși!

Împrospătează-ți respirația cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu conține proprietăți antibacteriene care ajută la reducerea respirației urât mirositoare și vă împrospătează respirația. Amestecați puțin bicarbonat de sodiu cu apă pentru a crea o pastă și aplicați-o pe dinți și pe limbă. Las-o să stea acolo câteva minute înainte de a o clăti. De asemenea, puteți amesteca puțin bicarbonat de sodiu cu pasta de dinți obișnuită pentru a crea o pastă de dinți cu dublă utilizare, de albire și deodorantă. Aveți grijă să nu folosiți prea mult bicarbonat de sodiu, deoarece poate provoca carii dentare dacă este folosit prea des. Bicarbonatul de sodiu este un material abraziv care poate fi dăunător pentru gingii și dinți dacă este folosit incorect. Este recomandat să vă spălați pe dinți cu bicarbonat de sodiu doar o dată pe săptămână și să nu îl folosiți ca substitut al unei paste de dinți obișnuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.