PR

Cele mai bune sfaturi pentru cei care își deschid o firmă

Desfășurarea activităților economice este reglementată în conformitate cu reglementările aflate în vigoare. Pe scurt, dacă ai un business și vrei să îți poți desfășura activitățile în conformitate cu legea, este imperios necesar să urmezi procesul de infiintare firma. Indiferent de specificul activității tale, vei avea nevoie de o formă de organizare, capabilă să vină în ajutorul tău cu tot ceea ce ai nevoie. Partea bună este că procesul nu trebuie neapărat să fie îndeplinit de antreprenori, ci se poate apela și la o firmă specializată, care să demareze întreaga procedură chiar de specialiștii în domeniu. Descoperă alături de noi cele mai bune sfaturi pentru cei care își deschid o firmă, astfel încât să scapi de problemele neașteptate!

  1. Cunoaște legislația în vigoare

Ori de câte ori îți dorești ca firma pe care o ai să fie de succes, este important de precizat faptul că totul pleacă de la legislația aflată în vigoare. Doar atunci când ai o sursă bună de informare și cunoști care sunt toate noutățile în domeniul tău te poți bucura de rezultatele scontate și, numaidecât, de un risc aferent greșelilor mult mai mic. Această etapă este prezentă inclusiv în procesul de infiintare firme, și pe bună dreptate!

  • Alege un contabil cu experiență

La drept vorbind, contabilitatea firmei joacă un rol esențial în ceea ce privește relaționarea optimă cu instituțiile statului. Chiar înainte de a începe procesul de inregistrare firma, este indicat să iei legătura cu un contabil, care să îți ofere toate informațiile necesare cu privire la forma de organizare. La rândul lui, acesta te va ajuta să ai parte de bilanțurile dorite, precum și declarațiile necesar a fi depuse ulterior.

  • Nu uita să pleci la drum cu un plan de afaceri

Planul de afaceri reprezintă obiectivele și așteptările tale pe termen scurt, mediu și lung. Ori de câte ori îți poți construi un plan realist, cunoscând care sunt resursele de care dispui și prognosticul pentru viitor, te vei ține numaidecât de această direcție.

  • Alocă o atenție deosebită investirii resurselor tale

Modul în care investești în ceea ce privește aspectele legate de firmă joacă un rol esențial. Chiar dacă ai terminat procesul de inregistrare firme, stă în responsabilitatea ta să fii foarte atent pe încasări și cheltuieli. În special atunci când te regăsești la început de drum, este foarte posibil ca resursele financiare de care dispui să nu fie foarte generoase. De aceea, este imperios necesar să te organizezi foarte bine, astfel încât să nu ai parte de surprize neașteptate.

  • Alege forma de organizare

În zilele noastre, există diverse forme de organizare spre care te poți orienta, în special atunci când vrei să îți deschizi o firmă. Spre exemplu, te poți îndrepta spre procesul de infiintare SRL sau infiintare PFA, precum și spre o societate pe acțiuni sau chiar către un ONG. Această decizie trebuie să fie special aleasă, astfel încât să vină în întâmpinarea necesităților și cerințelor firmei tale. Nu uita, poți oricând să iei legătura cu o firmă de consultanță specializată, care să îți ofere toate sfaturile și recomandările necesare, astfel încât să faci cea mai bună alegere pentru tine și firma ta.

  • Asigură-te că taxele și impozitele sunt plătite la timp

Pentru a evita întârzierile și orice posibile penalizări, este indicat să știi încă de pe acum care sunt taxele și impozitele pe care le vei avea de plătit, precum și termenele limită pentru fiecare în parte. Partea bună este că în țara noastră impozitele sunt încă destul de scăzute, în special în ceea ce privește microîntreprinderile.

Chiar dacă pare a fi un proces destul de dificil și anevoios, procesul de înființare a firmei tale se poate transforma într-o adevărată experiență plăcută. De asemenea, acesta este doar începutul, întrucât provocarea stă în administrarea firmei, astfel încât să ai parte de profitul dorit și de succesul scontat an de an. Așa cum este de așteptat, stă în responsabilitatea noastră să ne gestionăm cât mai bine resursele și contractele, astfel încât să avem parte de rezultatele așteptate și chiar să ne depășim așteptările. Mai mult decât atât, nu uita că ai întotdeauna posibilitatea să iei legătura cu o firmă de consultanță specializată, care să te ajute pas cu pas, astfel încât să iei decizii optime în cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.