Clienti

Credit pentru nesalariați: poți obține un împrumut personal dacă ești șomer?

Puține lucruri sunt mai stresante decât să fii șomer. Și chiar dacă știi că nu este o situație permanentă, probabil că ai multe în minte, inclusiv finanțele tale. S-ar putea să vă întrebați chiar dacă sunteți eligibil pentru un împrumut personal pentru a vă rezolva situatia precara. Vă vom arăta cum este posibil să obțineți un credit pentru nesalariați și vă vom ajuta să decideți dacă este mișcarea potrivită pentru dvs.

Obținerea unui credit pentru nesalariați

Capacitatea dvs. de a obține un împrumut nu depinde de statutul de angajare, deși ar putea părea așa la început. Iată cum să obțineți un credit pentru nesalariați:

Cum să vă calificați pentru un credit pentru nesalariați daca sunteți șomer

Venitul pe care îl folosiți pentru a rambursa datoria de la împrumut nu trebuie să provină neapărat de la un angajator. Cei mai buni creditori de împrumuturi personale înțeleg că situația fiecăruia este diferită.

Un creditor va considera oricare dintre acestea drept venit:

Beneficii de somaj

Pensie alimentara

Plăți pentru invaliditate

Chirie

Asistenta Socială

Venit din închiriere

Moştenire

Plăți regulate dintr-o decontare

Dacă nu aveți un venit constant, întrebați creditorul dacă puteți folosi ceva de valoare ca garanție. Când obțineți un împrumut cu garanție, creditul este cunoscut ca un împrumut garantat, iar creditorii pot lua această garanție dacă nu puteți plăti. Exemple de garanții includ:

Mașină

Casa

Cont de economii

Cont de pensionare

Altceva de valoare

Împrumuturile personale care nu necesită garanții sunt cunoscute ca împrumuturi negarantate. Cu împrumuturile negarantate, creditorul nu vă poate lua casa, mașina sau alte bunuri dacă pierdeți plăți. Dar împrumuturile negarantate sunt mai greu de aprobat. Dacă vă străduiți să obțineți aprobarea pentru un împrumut, aflați dacă creditorul preferat oferă împrumuturi garantate.

La ce poti folosi un credit pentru nesalariați?

Un credit pentru nesalariați poate fi folosit pentru orice – dacă aveți datorii acumulate, probabil că vă concentrați pe lucruri precum:

Plata ipotecare sau chirie

Cumparand mancare

Acoperirea utilităților

Plata pentru rețete

Ce scor de credit am nevoie pentru a obține un credit pentru nesalariați?

În general, veți avea nevoie de un scor mai mare pentru a vă califica pentru un împrumut personal (deși scorul de credit necesar pentru un împrumut personal variază în funcție de creditor și este posibil să vă calificați cu un scor mai mic).

Dacă aveți nevoie de un împrumut de urgență și nu aveți timp să vă îmbunătățiți scorul de credit, nu sunteți singur. Căutați împrumuturi pentru istoric de credit slab. Acești creditori vor avea experiență de lucru cu debitori cu credite reduse și vor avea mai multe șanse să vă aprobe pentru un împrumut.

Ar trebui să obțin un împrumut în timp ce sunt șomer?

Da, dacă ai nevoie de el – și dacă ratele nu vor adăuga îngrijorare suplimentară vieții tale.

Dacă nu vă permiteți să efectuați plata lunară a unui împrumut, căutați o modalitate mai puțin stresantă de a acoperi cheltuielile. Probabil că ești mai stresat acum decât ai fost vreodată în viața ta și, dacă adăugarea unei facturi în plus la viața ta adaugă mai multă tensiune, ai grijă de tine neasumând obligația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.