Uncategorized

Cum alegi un spumant bun?

Vinul spumant are un loc aparte indiferent de ocazie, acesta fiind folosit frecvent in diverse evenimente speciale. De la anul nou, pana la zile de nastere sau reuniuni cu prietenii, acest spumant Cricova este apreciat pentru gustul sau deosebit. Cu toate acestea insa, exista o multime de vinuri spumante dintre care sa alegi, iar acest lucru poate fi destul de derutant. Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca toata sampania este considerata a fi vin spumant, dar nu tot vinul spumant de pe piata este sampanie.

Cum alegi un spumant Cricova?

Sampania este produsa doar in regiunea Champagne din Franta, acest vin fiind cel mai elogiat vin spumant din lume. Pentru realizarea unui spumant Cricova se folosesc doar 3 soiuri de struguri si anume Chardonnay, Pinot Meunier si Pinot Noir. Bulele minunate ale acestui vin sunt obtinute printr-o metoda traditionala, vinul fiind fermentat intr-un anumit fel. Dupa aceasta metoda traditionala, vinul de baza este fermentat a doua oara intr-o sticla presurizata, ea fiind sigilata cu un capac de coroana. Dioxidul de carbon produs in timpul cele de-a doua fermentatii ramane prins in aromele vinului. Acest proces este unul foarte atent si minutios lucrat manual, lucru care duce si la preturile mai mari pe care acest vin de obicei le are.

Motivul pentru care vinul produs in regiunea Champagne din Franta are un pret atat de piperat este ca in aceasta regiune clima este mai capricioasa, iar productia este una de obicei relativ mica. Pe langa acest lucru, un alt motiv pentru care pretul este unul mai mare este faptul ca vinul din aceasta regiune este considerat o delicatesa si anume un produs de lux. Exista mai multe vinuri spumante pe piata care respecta metodele traditionale, aceste vinuri oferind un rasfat bine meritat. Un spumant Cricova este unul dintre aceste vinuri care respecta toate acese lucruri, el fiind imbuteliat sub presiune.

Dimensiunea bulelor indica si calitatea vinului si anume daca vezi bule mici, efervescente si vaporoase inseamna ca vinul este unul foarte bun. Daca de exemplu observi ca vinul tau spumos are bule de marimea unui sirag de perle, atunci acesta este un semn clar al faptului ca acesta este de o calitate mai slaba. Un alt aspect pe care il poti considera despre vinul spumant este eticheta acestuia. Etichetele spun multe lucruri despre calitatea acestui vin. Ea poate sa iti spuna ce gust are vinul pe care il consumi.

Vinul spumant are o cantitate redusa de doza (amestec de zahar si vin) adaugata. Cel mai comun stil de vin spumant este cel Brut, acesta avand adaugata in componenta sa mai putin de 12 grame de zahar. Daca iti place un stil mai dulce, atunci un vin Demi-Sec sau Doux poate fi o alegere mai buna pentru tine. Cel mai sec stil este Brut Nature, acesta avand mai putin de 3 grame de zahar adaugat, un astfel de vin iesind in evidenta prin faptul ca este mai linear, crocant, dar si mai auster. Poti alege asadar sticla in functie de cantitatea de zahar din componenta acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.