service reparatii cutii viteze camioane
Clienti

Cum sa alegem un mecanic priceput de cutii viteze?

Exista in credinta populara ideea ca oricine a schimbat o data o roata de la masina este deja un mecanic priceput.

Acest lucru insa este destul de departe de adevar. Pentru invatarea unei meserii de multe ori este nevoie de ani de munca in domeniul respectiv. Experienta are cea mai mare valoare cand analizam competenta unui mecanic.

Totodata trebuie sa ne amintim ca in ultimii 20 de ani aproape anual au aparut noutati in domeniul tehnologiei de constructie a vehiculelor. Astfel putem spune ca pentru a deveni intr-adevar bun, mecanicul trebuie sa invete incontinuu si sa fie la zi cu noutatile.

Daca se strica cutia de viteze, vehicolul in functie de defectiune, va functiona cu dificultati sau nu va circula deloc. La o defectiune partiala de exemplu vehicolul nu va putea circula cu anumite viteze ceea ce va face conducerea dificila sau chiar imposibila.

Pentru ca este un mecanism important si este compus din multe piese, reparatia trebuie tratata cu maxima importanta. Cum internetul este o piata deschisa putem primi in cateva minute zeci de oferte de reparatii.

Intrebarea este cum sa alegem dintre aceste oferte ca sa fim siguri ca reparatia cutiei noastre de viteze va fi facuta la cel mai inalt nivel.

Ce poate ascunde o oferta ieftina?

Bineinteles ca majoritatea celor care cauta service de reparatii cutii viteze pentru camioane vor avea tendinta sa aleaga o oferta ieftina. Faptul ca acesti mecanici lucreaza ieftin nu inseamna ca nu lucreaza bine.

Pot fi multe alte motive pentru care aleg sa lucreze pentru un pret redus. De exemplu nu pot oferi facturi sau nu ofera garantie. Ambele cazuri pot fi dezavantajoase pentru o firma, nu vor putea deconta cheltuielile de reparatie sau risca in cazul unor probleme sa plateasca aceeasi reparatie de mai multe ori.

Exista si cazuri in care lucreaza la un pret mic pentru ca nu are suficienti clienti si doreste sa adune cat mai multi scazand pretul.

In acest caz ar trebui sa incercam sa aflam cat mai multe despre acest mecanic pentru ca lipsa clientilor poate insemna calitatea slaba a serviciilor.

Aceasta poate insemna lipsa de interes a acestuia, neseriozitate, comportament inadecvat cu clientii sau pregatire insuficienta datorita careia nu performeaza.

Importanta calitatii pieselor de schimb

Majoritatea mecanicilor lucreaza cu furnizori proprii de piese cutii viteze cu care sunt obisnuiti. Ei cunosc piesele cu care lucreaza si stiu daca acestea sunt sau nu de calitate.

In cazul reparatiilor la preturi foarte mici trebuie sa intrebam macar de provenienta pieselor utilizate la reparatii.

Piata este inundata de piese din China care sunt foarte ieftine si nu intotdeauna respecta calitatea materialului din care sunt produse.

Chiar daca furnizorul este dintr-un stat UE, acesta poate sa vanda piese de schimb produse partial sau chiar si in totalitate in China.

Daca luam in considerare aceste mici idei, in mod sigur ne usuram alegerea unui mecanic bun de cutii viteze camioane cu care sa putem colabora fara probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.