Casa si gradina

Dormitorul clasic

In orice locuinta, dormitorul este cea mai semnificativa incapere. Este spatiul personal, unde te retragi lasand la o parte zgomotul si agitatia sociala.

Cand vine vorba de dormitor clasic, fiecare are o perceptie diferita despre acesta, insa scopul cuvantului „clasic” nu este acela de a crea un tablou antic si monoton ci de a accentua rafinanamentul interior.

Prin adaugarea unor elemente specifice stilului clasic, se creaza un spatiu calm si interesant potrivit pentru relaxare si odihna. Stilul clasic nu se invecheste niciodata si este potrivit pentru orice tip de interior.

Elemente reprezantative dormitorului clasic:

            -draperii de epoca

            –noptierele

            –fotoliile

            –mobila in stil clasic

            -picturi murale

            –pat tapitat

Amenajarea dormitorului clasic

In amenajarea dormitorului clasic, mobilierul si textilele trebuie sa fie de calitate. Alege un mobilier din lemn masiv, de calitate, cu detalii care sa te transpuna in vremurile de epoca. De asemenea, nu uita de patul tapitat alaturi de care sa asezi noptiere sculptate reprezentativ stilului clasic. Langa geam poti aseza un fotoliu in care sa te scufunzi atunci cand ai nevoie de un moment cu tine, sau cand doresti sa citesti o carte buna.

Detaliile fac diferenta

Dormitorul in stil clasic are un farmec aparte datorita detaliilor fine. Cel mai des intalnim mobilierul cu linii curbate, cu detalii sculptate migalos, cu accente de auriu si argintiu care sa inspire ideea de opulenta si eleganta. Piesele de mobilier clasic trebuie sa fie din lemn masiv de stejar, nuc, mesteacan, in nuante predominant inchise. Fotoliile sunt confectionate din tesaturi pretioase sau din piele.

Un alt detaliu in dormitorul clasic sunt peretii. Peretii pot fi decorati cu picturi clasice in rame bogate in detalii. Corpurile de iluminat au si ele o importanta extrem de mare in alcatuirea stilului clasic, ele tind sa fie masive si decorate cu pandantive de cristal. Lampile de noapte cu aspect invechit sunt asezate pe noptierele de langa pat, iar candelabrele sunt pozitionate pe mijlocul tavanului.

Accentul pe simetrie

Pentru o armonie placuta intre piesele de mobilier clasic si restul detaliilor acestui stil, trebuie sa ai in vederea crearea unor simetrii in incapere. Alege noptiere identice  pe care sa le asezi simetric langa patul care se afla in mijlocul incaperii.

Paleta de culori poate fi inspirata din moda antica a Greciei sau a Romei unde predomina culorile: gri metalic, nuante calde de albastru, violet, galben luminos, rosu cu accente de negru si auriu.

„Caracterul stilului  clasic este definit prin echilibru, bunul gust si confort”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.