Uncategorized

Drujbele, investitii pe termen lung, pentru lucrul in jurul casei sau in padure!

Lemnul este o resursa naturala pe care oamenii au exploatat-o de-a lungul intregii lor existente. Folosit initial pentru a obtine foc si caldura, lemnul a ajuns sa fie utilizat si pentru construirea adaposturilor. Totodata, lemnul a fost si este folosit pe post de combustibil pentru prepararea mancarii, dar si pentru crearea obiectelor decorative si de mobilier. Pentru ca aceste lucruri sa fie posibile, trebuie ca lemnul sa poata fi obtinut si prelucrat din natura.

Arborii sunt sursa primordiala de lemn, insa tot ei reprezinta si elemente decorative pentru curti si gradini. Indiferent de perspectiva din care sunt priviti pomii si copacii, tratarea sau prelucrarea lor necesita actiuni specifice. Iar aceste actiuni pot fi facilitate cu ajutorul unor mijloace de lucru care sa usureze munca oamenilor. Drujbele sunt echipamentele perfecte, iar orice gospodar sau padurar trebuie sa investeasca in astfel de unelte disponibile si in oferta generalmotor.ro. Iata de ce!

drujba

Prelucrarea lemnului este facila doar cu ajutorul unei drujbe

Inca de cand a inceput sa foloseasca lemn pentru a-si face posibila existenta, omul a apelat la unelte prin care sa il prelucreze in mod eficient. In perioada contemporana, sculele motorizate au luat locul echipamentelor rudimentare. Toporul obisnuia sa fie o unealta conventionala prin care sa se taie trunchiurile si crengile copacilor in vederea obtinerii bucatilor de lemn. In prezent, oamenii au avantajul de a putea folosi drujbe pentru aceste activitati.

Motoferastraiele sunt unelte motorizate, care functioneaza pe baza de curent electric sau combustibil. Ele pot fi utilizate inclusiv pentru toaletarea arborilor si arbustilor din curti sau gradini. Acest proces presupune indepartarea crengilor nesanatoase, uscate, in vederea protejarii sanatatii generale a unui pom sau copac. Tot la nivel rezidential, motoferastraul poate fi folosit pentru pregatirea lemnelor pentru focul necesar incalzirii sau prepararii hranei.

La nivel industrial sau profesional, motoferastraiele se folosesc in paduri sau livezi, pentru taierea copacilor si pomilor. Spre deosebire de mijloacele traditionale prin care se prelucra lemnul, motoferastraul presupune o investitie financiara, precum si masuri de intretinere periodice sau constante (ungerea lantului, inlocuirea lantului si a lamei, alimentarea cu combustibil etc). Insa drujbele ofera cateva beneficii esentiale:

  • sunt eficiente – cu ajutorul unui motoferastrau, obiectele din lemn care necesita manipulare vor putea fi prelucrate intr-o maniera mult mai eficienta decat daca s-ar utiliza metode traditionale. Mai ales in cazul profesionistilor, care trebuie sa gestioneze cantitati mari de lemn, aceste echipamente vor face o diferenta semnificativa la nivel de efort depus.
  • sunt rapide – taierea trunchiului unui copac cu ajutorul toporului presupune un efort fizic deosebit, dar si un timp de lucru indelungat. Drujba, in schimb, actioneaza rapid si permite finalizarea proceselor de taiere si prelucrare a lemnului, intr-un termen mult mai scurt. Atat in padure, cat si in gospodarie, rapiditatea constituie un avantaj major.
  • sunt rezistente – daca sunt intretinute in mod corect si sunt folosite in conformitate cu indicatiile expertilor, motoferastraiele reprezinta investitii pe termen indelungat.
  • sunt sigure – pe langa eficienta, motoferastraiele ofera si siguranta in utilizare. Este important sa se tina cont de regulile de folosire ale produselor, insa daca acestea sunt respectate, incidentele nu vor reprezenta o problema.

Pe GeneralMotor.ro, poti gasi cele mai eficiente si accesibile modele de drujbe de la producatori de renume. Tot de aici ai posibilitatea de a achizitiona piese si accesorii care sa te ajute sa iti intretii motoferastraul si sa te bucuri de eficienta sa, pe termen indelungat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.