combinezoane de lucru
Uncategorized

Fara combinezoane de lucru, anumite medii profesionale ar fi mult mai periculoase!

Domeniile economice in care este necesara purtarea unor combinezoane de lucru sunt numeroase. Este vorba despre santiere de constructii si fabrici, dar si despre service-uri auto sau despre industria farmaceutica ori alte medii in care se lucreaza cu substante chimice. Iar enumerarea poate continua cu multiple alte ramuri industriale.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca echipamentul individual de protectie?

Exista mai multe categorii de echipamente care asigura protectia muncitorilor din diferite domenii. Ele sunt menite sa protejeze capul (in special ochii si urechile, deci capacitatea de a vedea si a auzi), corpul, bratele, picioarele sau pielea. Indiferent daca este vorba despre combinezoane de lucru disponibile si in oferta totalclean.ro ori despre alte produse utilizate in acelasi scop, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii esentiale:

• sa corespunda conditiilor existente la locul de munca in care sunt folosite, tinand cont de riscurile specifice domeniului respectiv;

• sa se potriveasca fiecarei persoane care le poarta, fara a fi, de exemplu, prea stramte sau prea largi; Este necesar sa ia in considerare cerintele ergonomice si starea de sanatate a lucratorului;

• in mod normal, echipamentul trebuie purtat de o singura persoana. Daca in anumite imprejurari se impune utilizarea de catre mai multe persoane, trebuie luate masurile necesare pentru ca folosirea sa nu duca la aparitia unor probleme de igiena sau de sanatate.

combinezoane de lucru

Cum defineste legea echipamentele de protectie?

Detaliile referitoare la combinezoane de lucru si alte echipamente sunt redate in Hotararea nr. 115 din 5 februarie 2004. Acesta defineste pe larg conceptul de echipament individual de protectie, u denumirea prescurtata EIP:

Prin EIP se inteleg dispozitivele sau articolele destinate a fi purtate ori tinute cu mana de catre o persoana pentru a asigura protectie impotriva unuia sau mai multor riscuri pentru sanatate si securitate. Se considera, de asemenea, EIP urmatoarele:

• un ansamblu constituit din mai multe dispozitive sau mijloace integrate de catre producator in scopul asigurarii protectiei unei persoane impotriva unuia sau mai multor riscuri simultane, potentiale;

• un dispozitiv sau un mijloc de protectie combinat, detasabil ori nedetasabil, cu un echipament individual care nu are rol de protectie, purtat sau tinut cu mana de o persoana pentru executarea unei activitati specifice;

• componente interschimbabile ale EIP, esentiale pentru o functionare corespunzatoare si utilizate exclusiv pentru un astfel de echipament.

De asemenea, se considera ca parte integranta a EIP orice sistem introdus pe piata impreuna cu acesta, pentru racordarea acestuia la un alt dispozitiv extern, complementar, chiar daca acest sistem nu este destinat a fi purtat sau tinut cu mana in permanenta de catre utilizator, pe intreaga durata de expunere la risc.

Oferta de combinezoane de lucru

In magazinul online TotalClean.ro sunt disponibile mai multe tipuri de produse pentru protectia lucratorilor: impotriva pulberilor si a substantelor chimice periculoase pentru sanatate, pentru activitati de curatare si intretinere, impotriva diferitelor tipuri de ulei si de alcool sau a altor tipuri de substante lichide.

Astfel, hainele de lucru pot fi utilizate cu succes in ramuri industriale dintre cele mai diverse, de la industria chimica la cea a constructiilor de masini si de la productia de substante farmaceutice la diferite activitati de igienizare a imobilelor.

Elimina pericolele existente folosind combinezoane de lucru de buna calitate! Viata, sanatatea si integritatea corporala a lucratorilor trebuie sa aiba intotdeauna prioritate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.