Uncategorized

Infiintarea unei firme nu dureaza mai mult de 3 zile. Ce trebuie sa faci?

Ai decis ca este timpul sa iti iei viata profesionala in propriile maini si sa iti incepi o afacere? Pentru asta, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti infiintezi o firma. Desi in trecut acest pas implica foarte multa birocratie si era destul de greu de dus la bun sfarsit, astazi, cu doar cateva sute de lei, poti avea firma ta functionala in doar 3 zile.

Ce trebuie sa faci ?

Sunt cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii ai in vedere:

  1. Gaseste un nume pentru firma si depune la ONRC o cerere de rezevare a denumirii. Este bine sa ai pregatite mai multe variante de denumire, in asa fel incat sa economisesti timp in cazul in care denumirea aleasa de tine nu este disponibila.
  2. Obtine o dovada ca ai sediu social. Pentru asta, trebuie sa ai la dispozitie actele care atesta ca poti folosi sediul pe care l-ai ales. Un contract de comodat, contract de proprietate, de inchiriere sau de leasing sunt suficiente. Daca vrei, poti inchiria un sediu social direct la sediul unui avocat;
  3. Redacteaza actul constitutiv al firmei. Exista numeroase modele de acte constitutive pe internet pe care le poti folosi. Acest act este esential, deoarece reglementeaza obiectul de activitate al firmei, drepturile asociatilor si ale administratorului, precum si alte detalii. Actul constitutiv trebuie sa fie semnat de toti membrii fondatori;
  4. Depune capitalul social la banca. Orice firma trebuie sa aiba un capital social. Suma minima ce trebuie sa fie depusa pentru capitalul social este de 200 de lei. Mergi la banca cu actul costitutiv, rezervarea denumirii si cartea de identitate si depune acest capital.
  5. Completeaza dosarul cu toate actele de care mai ai nevoie: declaratii privind calitatea de asociat, specimen de semnatura, copii dupa acte de identitate si cereri.

Cu dosarul completat si cu toate taxele platite, poti merge la Registrul Comertului pentru infiintarea firmei. Daca intregul proces ti se pare greoi, ceea ce ai de facut este sa mergi la un avocat care se ocupa de procesul de infiintare firma, sa platesti o taxa suplimentara si sa ii transferi toata responsabilitatea. In felul acesta, poti avea propria firma fara niciun fel de efort suplimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.