Casa si gradina

Polistiren expandat – Cel mai cautat material pentru izolare termica

Ce trebuie sa cunosti despre polistiren expandat

Izolatia este realizata din polistiren expandat, un material care este folosit in mod regulat atat de profesionistii in constructii, cat si de pasionatii, deoarece este un bun izolator termic. Cand ajungem la etapa de constructie care implica izolarea termica, trebuie sa fii mereu atent sa alegi cel mai bun si mai potrivit produs, deoarece inlocuirea acestuia necesita batai de cap, costuri suplimentare si experienta in teren. Materiale precum acest polistiren expandat sunt, prin urmare, una dintre cele mai ideale solutii pentru izolatie si transfer de caldura.

Cum este realizat acest produs?

polistiren expandat

Acest polistiren expandat trece printr-o serie complexa de etape in procesul de fabricatie pana cand ajunge pe raftul vanzatorului si apoi in cladirea sau locuinta clientului. Materia prima din care se obtine acest produs izolator se numeste stiren, care se prezinta sub forma de particule mici. Punerea lor impreuna si expunerea lor la abur face forma expandata de 40-50 de ori mai mare decat dimensiunea initiala.

Dupa aceea, particulele expandate respective sunt turnate in masa obtinuta prin presare impreuna la temperatura ridicata in dispozitiv. Etapa finala implica uscarea si taierea acestuia in placi de diferite grosimi. Dimensiunile cele mai utilizate sunt cele cu urmatoarele grosimi:

  • 2 cm;
  • 3 cm;
  • 5 cm;
  • 8 cm;
  • 10 cm.

Utilizari ale polistirenului expandat

Dupa cum am mentionat mai devreme, expertii folosesc polistiren expandat pentru izolarea peretilor interiori si exteriori, dar utilizarile sale nu se limiteaza la aceasta. Produsul poate fi folosit si pentru izolarea podelelor, tavanelor si acoperisurilor cladirilor.

Chiar si in afara proiectelor de constructii, polistirenul expandat este adesea folosit. Veti gasi acest material in recipiente pentru alimente, cani pentru bauturi calde, recipiente de transport pentru organe de transplant. Aceste utilizari diferite se datoreaza nu numai capacitatii de izolare termica, ci si nivelului ridicat de siguranta si igiena.

Daca vrei sa beneficiezi de cel mai bun raport calitate-pret al produselor de izolare, polistirenul expandat este ideal. Cumpara acum online din marola.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.