Agentie PR

Noi avem grijă de imaginea ta!

Ce să folosești, suita Adobe sau înlocuitori a-i acesteia?

septembrie 17, 2019 Clienti PR 0
dobe sau înlocuitori

Cu toții am auzit cel puțin de Photoshop și știm că acesta nu este un program disponibil în mod gratuit fapt ce îl face unul dintre cele mai piratate programe de editare foto. Cu toate astea, piratarea nu este recomandată, ba chiar pedepsită aspru prin lege în unele țări.

Recomandarea mea este să îți iei un abonament pentru Adobe dacă folosești foarte des aceste programe și mai faci și bani din ele. Dacă nu, există altenative gratuite pentru fiecare program din suita Adobe perfecte pentru cei care nu doresc să plătească abonament lunar pentru a avea acces la acestea.

Totusi, care ar fi motivele pentru care ați alege Adobe în locul acelor programe gratuite?

Adobe vine cu foarte multe programe gândite să ofere posibiliți de editare aproape infinite. Astfel Premiere ar fi pentru editare video avansată, iar After Effects se ocupă de editare video în ceea ce privește efectele speciale. Vedeți? Două aplicații care fac aproape același lucru, dar totuți împărțite.

Printre cele mai mari avantaje ale programelor de la Adobe este faptul că formează un ecosistem, astfel, poți muta fișiere dintr-un program în altul fără a mai fi nevoie să le salvezi. Să spunem că editezi un film în Premiere și ai nevoie să lucrezi la coloana sonoră. Tradițional trebuia să o salvezi pe aceasta și apoi să o încarci în alt program. Ei bine, datorită acestui ecosistem nu mai e nevoie, poți pur și simplu să o deschizi direct în Adobe Audacity, să faci schimbările necesare și când vei da save acestea vor fi aplicate deja în Premiere.

Și acesta este doar un exemplu, dar trebuie să vă gândiți că dacă faceți asta la nivel profesional, pachetul merită banii și vă va scuti de multă bătaie de cap, iar pe deasupra econimisește timp.

Există și motive pentru care ar trebui să alegeți alte programe în locul Adobe.

Acestea țin mai mult de gusturile personale, dar și de frecvența cu care lucrați în programe. Editarea unor clipuri sau fotografii la câteva luni cu siguranță că nu justifică plătirea unui pachet lunar pentru niște servicii.

Concluzia este că suita Adobe este pentru profesioniștii din domeniu care câștigă bani din asta, dar și pentru pasionații de editare care nu vor să-și încerce norocul cu unul dintre programele gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.