Uncategorized

Tot ce trebuie sa stii despre Cabernet Sauvignon

Daca esti un impatimit al vinului rosu, dar vrei sa mergi la sigur atunci cand alegi o sticla, atunci merita sa te orientezi catre unul obtinut din struguri de Cabernet Sauvignon. Acest soi este cultivat pe suprafete mari in Franta, Chile, Statele Unite ale Americii, Australia, Italia, Africa de Sud si Argentina, fiind foarte apreciat pentru caracteristicile sale.

Aromele principale sunt fructate si amintesc de cirese negre, coacaze negre si mure, dar adesea putem identifica si arome de piper, tabac sau vanilie, iar aciditatea si concentratia de taninuri sunt medii. Gustul vinului este mult influentat de regiunea si de climatul in care sunt cultivati strugurii. De cele mai multe ori, vinurile obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon sunt corpolente, avand un gust de fructe negre si note de piper. Ales cu inspiratie, acesta poate fi companionul ideal pentru o multime de preparate.

Considerat de multi „regele vinurilor rosii”, Cabernet Sauvignon exprima virilitate si forta, cucerind prin culoare sa rosie intens cu nuante violacee atunci cand este proaspat, care devine rubiniu inchis pe masura ce ajunge la maturitate. Crama Budureasca da viata unor vinuri din struguri de Cabernet Sauvignon de inalta calitate, apreciate pentru buchetul aromatic desavarsit. Acestea se pot consuma alaturi de diferite preparate din carne de vanat sau vita premium, gatite atat la gratar, cat si la tigaie sau cuptor.

Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este un alt vin de inalta calitate care merita servit de catre iubitorii acestei bauturi. Strugurii se bucura de o atentie speciala in zona viticola Dealu Mare, microclimatul fiind ideal pentru dezvoltarea lor. In fiecare an de recolta se obtin struguri de inalta calitate, foarte aromati si echilibrati, cu o structura complexa. Ne incanta, asadar, cu o culoare rubiniu inchis si cu arome vegetale completat de notele intense de fructe de padure. Vinurile obtinute sunt corpolente si cu un gust foarte placut de mure coapte si afine. La capitolul asocieri culinare, Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic se dovedeste a fi foarte versatil intrucat se poate servi alaturi de orice tip de friptura din carne de porc sau de vita, indiferent daca aceasta este gatita la tigaie, la gratar sau in cuptor. Pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate se recomanda consumul acestui vin la o temperatura de 18 – 20 de grade.

Si Cabernet Sauvignon din gama Origini este un vin dulce care merita savurat. Strugurii se culeg tarziu, spre final de noiembrie pentru a putea acumula pe cale naturala o cantitate mare de zaharuri, de circa 280 grame/litru. Se matureaza in baricuri de stejar pentru o perioada de aproximativ jumatate de an pentru a putea obtine complexitatea dorita. Ne intampina astfel un vin de o culoare rosu rubiniu inchis si dens, avand arome de mure proaspete completate cu senzatii ierboase si o tenta de lemn de stejar afumat. Predomina gustul de coacaze negre, prune uscate si radacina de raculet, iar taninurile dulci, dar ferme scot in evidenta un final plin de armonie si eleganta. Fiind dulce, acest vin poate fi servit ca atare pe post de desert, dar se potriveste de minune alaturi de prajituri din ciocolata sau cu fructe rosii. Merita incercata si combinatia intre dulce si sarat cu un mix de branzeturi, in special la finalul mesei. Pentru ca toate calitatile acestui vin sa fie evidentiate, se recomanda consumul sau la o temperatura intre 16 si 18 grade.

Poti comanda vin Cabernet Sauvignon din magazinul online al Cramei Budureasca, locul ideal in care ai toate sansele sa iti gasesti noul preferat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.