Sanatate

Uleiuri sănătoase pentru gatit

Uleiul este un element esențial în bucătărie. Pentru cei preocupați de sănătatea lor, alegerea uleiului potrivit pentru gătit este foarte importantă. Specialiștii în alimentație recomandă cel mai des următoarele tipuri de uleiuri: ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, ulei de rapiță, ulei de palmier, ulei de cocos și ulei de porumb. 

În anumite țări, uleiul de arahide, uleiul de susan, uleiul de nuci și uleiul de migdale sunt de asemenea folosite la prepararea salatelor sau a fripturilor.  

Cele mai sănătoase uleiuri sunt cele vegetale, mai slabe caloric și mai savuroase. În ultimii ani, uleiul de rapiță (canola) a devenit foarte popular în bucătăria românilor, datorită calităților sale nutritive, dar și datorită gustului deosebit. Uleiul de rapiță are un conținut ridicat de acid alfa-linoleic și grăsimi Omega 3 și Omega 6. Este un ulei potrivit pentru prăjire și coacere, însă temperaturile de gătire ar trebui să fie mai mici de 204 grade Celsius.

Uleiul de măsline este considerat de mulți nutriționiști cel mai sănătos tip de ulei, în special cel virgin și extravirgin. Uleiul de măsline virgin și extravirgin se folosește mai ales pentru salate și alte preparate în care este consumat crud. Uleiul de măsline rafinat se poate adaugă și la prăjire sau coacere, cu condiția să nu se depășească temperatura de 216 grade Celsius.

Uleiuri delicioase și sănătoase de la Fit4Pro

Pentru că știm cât de importantă este sănătatea și starea de bine pentru cei cu un stil de viață activ, am pregatit pe site-ul Fit4Pro o selecție de uleiuri pentru gătit sub forma de spray de la AllNutrition.

Poți alege între o mare varietate de produse : Uleiul aromatic pentru gătit (un amestec delicios de ulei de rapiță si ulei de măsline extravirgin) este perfect pentru salate,uleiul de rapiță cu aroma de usturoi se poate folosi și la fripturi,uleiul de cocos este perfect pentru orice preparat căruia vrei să-i oferi o aromă specială, iaruleiul pentru prajit cu ardei iute este perfect pentru cei ce adoră preparatele picante. Uleiul de canola este ideal pentru cei ce caută o alternativă sănătoasă la uleiul de floarea soarelui.

Aceste uleiuri sub formă de spray reprezintă o alternativă sănătoasă la grăsimile clasice pentru prăjit, permițându-vă să reduceți valoarea energetică a meselor și să le măriți valoarea pentru sănătate. Un puf  de ulei conține doar 2 kilocalorii!

Ca urmare, uleiul sub formă de spray nu perturbă echilibrul  alimentar și, astfel, poate fi încorporat în orice tip de dietă. Cu un singur puf, poți acoperi întregul vas destinat prăjirii. Poftă bună !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.