Casa si gradina

Valorificare hârtie carton în beneficiul tuturor

Valorificarea hârtiei și cartonului este acum mai relevantă ca niciodată. Containerele de colectare a deșeurilor de hârtie și carton nu numai că furnizează materii prime pentru fabrici pentru valorificare hârtie carton de diferite tipuri, dar aduce și o contribuție semnificativă la protecția mediului. Hârtia și cartonul sunt fabricate din fibre de celuloză extrase din lemn, trestie de zahăr, paie și altele asemenea. Principalele materii prime primare sunt molidul, pinul, mesteacănul, arinul, stejarul, castanul și alte specii (în funcție de regiune). Se folosește și fibra extrasă din materii prime secundare – deșeuri de hârtie și carton. Adesea, materiile prime mixte sunt utilizate în producția de hârtie și carton. Peste tot în viața noastră există bunuri în a căror producție s-au folosit deșeuri de hârtie și carton. Prețul  pentru aceste produse este mai mic comparativ cu cele realizate din materii prime primare.

Procesul de valorificare deșeuri

Produsele realizate numai din lemn sunt de calitate superioară, în mare parte datorită lungimii maxime a fibrelor. Pe măsură ce trec prin cicluri de reciclare, ele se micșorează în dimensiune. Acest lucru duce la o deteriorare a calității produselor: scade densitatea, se schimbă culoarea. Primirea materialelor reciclabile presupune sortarea acestora. Acesta este un punct important în procesul de valorificare deșeuri, așa cum din deșeuri de hârtie de calitate scăzută (de exemplu, ziare) nu va funcționa pentru a face un produs de înaltă calitate (de exemplu, hârtie albă). Produsele maro, inclusiv cartonul, sunt folosite pentru producerea de produse similare (pungi de hârtie, foi de carton, carton ondulat).

Evident, dezavantajele sunt minore. Oricine poate depune la container deșeuri de hârtie și carton. Le poți duce la punctul de colectare sau poți comanda îndepărtarea deșeurilor pentru reciclare hârtie carton. Aceasta este o acțiune foarte simplă care va da un rezultat pozitiv. În plus, cu toții putem sprijini producătorii care utilizează procesul de valorificare hârtie carton și o folosesc pentru producerea de noi produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.