Tech

Care din cele cinci tipuri de gazduire este potrivita pentru compania ta?

La intrebarea : gazduirea web influenteaza referentierea unui site internet ?, raspunsul este Da. In 2010, Google a precizat in mod clar faptul ca viteza de incarcare a site-urilor web este un criteriu de care trebuie sa se tina cont in ceea ce priveste referentierea site-urilor web. Insa, inainte de a te preocupa de astfel de detalii tehnice trebuie sa te intrebi, intai si intai, care este obiectivul tau in termeni de gazduire web ? Ce solutie este cea mai buna pentru compania ta din cele cinci tipuri de gazduire web ?

Gazduire gratuita. Daca iti doresti sa creezi un site web simplu, poti in ziua de azi sa faci acest lucru cu ajutorul 1&1 care a dezvoltat recent acest serviciu. Solutii gratuite precum Blogger, WordPress sau Overblog ar putea sa iti convina insa acestea sunt mai degraba ideale pentru un blog. Si aceste platforme nu impun publicitate pentru site-ul tau, spre deosebire de alte platforme gratuite.

Gazduirea partajata. In ziua de azi, gazduirea partajata este cea mai economica solutie si este ideala atat pentru site-urile companiilor cu un trafic mai modest cat si pentru site-urile cu un trafic mai moderat (site-urile vitrina). Concret, mai multe site-uri web ale unor companii impart un server unic precum si aceleasi resurse (latime banda, spatiu disc si alocarea memoriei). Aceasta solutie este deosebit de practica pentru cei care nu stapanesc tehnica deoarece gazduirea iti furnizeaza un sistem de administrare complet si se ocupa de asigurarea tuturor functionalitatilor legate de sistemul de gazduire (actualizari, securitate, mentenanta, salvare, etc).

Gazduirea dedicata. In ceea ce priveste gazduirea dedicata, un server intreg iti apartine. Este o gazduire ideala pentru site-urile web care genereaza mult trafic si necesita multe resurse. Este cea mai buna alegere daca securitatea site-ului este prioritatea ta numarul 1.

Gazduire VPS. VPS inseamna Virtual Private Server. Concret, o gazduire VPS creeaza mai multe servere virtuale cu ajutorul aceluiasi server fizic. Acest tip de gazduire le ofera companiilor aceleasi avantaje ca si un server dedicat insa fara suportarea costurilor in materie de hardware. Avantajul unui server virtual privat este acela ca utilizatorul este cel care administreaza totul, are control total asupra intregului server. Poate instala orice prgram isi doreste, are drepturi totale asupra fisierelor si administratorul este cel care se ocupa de menenanta acestui spatiu personal.

Cloud. Cloud reprezinta o gazduire virtuala partajata destul de apropiata de VPS. Spre deosebire de VPS, acest tip de gazduire se bazeaza pe un server fizic in timp ce Cloud se bazeaza pe mai multe servere si resurse virtuale care sunt partajate intre mai multe computere servere care functioneaza impreuna pentru a crea o mare retea virtuala (Cloud). Cloud este o solutie adaptata tururor nevoilor. Orice companie poate inchiria acest spatiu virtual si sa poata lansa rapid un serviciu fara prea mari investitii. Este o gazduire extrem de fiabila deoarece, daca unul din servere cade, site-ul tau nu va avea de suferit deoarece va folosi resursele unui alt server in Cloud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.