jucarii-pentru-bebelusi
Clienti,  PR,  SEO

Jucarii pentru Dezvoltarea Indemanarii celui Mic

Dexteritatea copilului trebuie dezvoltata, de aceea un joc de indemanare este o optiune foarte buna pentru orice copil. Exista mai multe jocuri care reusesc sa-i dezvolte dexteritatea celui mic, de aceea aceste jocuri trebuie incercate.

Dexteritatea copilului incepe sa se dezvolte chiar de la varsta de 3 luni, atunci cand bebelusul incepe sa apuce cu mana orice obiect care i se pare interesant. Acest proces se definitiveaza odata cu varsta de 5-6 ani. In functie de meseria aleasa, dexteritatea se va dezvolta mai rapid. Cu siguranta un chirurg va avea abilitatea dezvoltata la un nivel mult superior fata de un operator PC.

Este important sa-l ajutati pe cel mic sa isi dezvolte dexteritatea inca de la o varsta frageda si anume de la varsta bebelusiei, pana la varsta de 6 ani. Dexteritatea este una dintre componentele esentiale ale autonomiei. Orice parinte isi doreste sa aiba un copil independent care sa se poata descurca singur. Un astfel de copil, are o incredere in sine mult mai sporita.

Pentru bebelusi, dexteritatea se poate dezvolta usor cu jucariile simple si usor de apucat. Trebuie sa aveti grija la dimensiuni, greutate, dar si la certificare. Jucaria respectiva trebuie sa fie recomandata pentru aceatsa categorie de varsta. Bebelusul va studia cu atentie jucaria respectiva si va incerca si textura, ducandu-le in gurita. Oferiti in permanenta celui mic niste jucarii pentru bebelusi curate.

La varsta de 7-9 luni, copilul va incepe sa transfere jucariile dintr-o mana in alta. Incepand cu varsta de 10-11 luni, puteti incepe sa-i oferiti copillului si jucarii de sortare. Va dura totusi o perioada pana in momentul in care cel mic va invata cum sa foloseasca in mod corespunzator jucaria respectiva. Este important totusi ca el sa ia contact cu astfel de jucarii, astfel incat sa poata evolua.

Pentru copiii cu varste de peste 1,5 ani dezvoltareea abilitatilor motrice fine este un lucru de care trebuie sa va interesatu. Aceste abilitati nu se rezuma doar la jucarii, ci si la diverse actiuni. In functie de varsta, mai puteti incuraja copilul sa foloseasca singur tacamurile pentru a se hrani. Incepand cu varsta de 10 luni si pana la 1 an, copilul va fi tentat sa foloseasca singur tacamurile.

Incepand cu 15 luni, el se poate dezbraca, dar si imbraca singur. Dupa 3 ani va incepe sa inchida si sa deschida nasturii, iar la 4-5 ani va sti cum sa-si lege sireturile si sa traga fermuarul hainutei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.