Caror familii se adreseaza apartamentele cu 4 camere?
Casa si gradina

Caror familii se adreseaza apartamentele cu 4 camere?

Cautarea unui apartament potrivit pentru familia ta poate fi dificila. Trebuie sa iei in considerare preferintele tale si a sotiei/sotului, dar si nevoile si preferintele copiilor. Astfel, un aspect important e dat de numarul de camere pe care il are apartamentul.

Copiii au nevoie de spatiu pentru a se juca, dar si adultii pentru a isi desfasura activitatile. Astfel, un apartament cu 4 camere este destul de spatios pentru aceste lucruri. Insa e potrivit pentru tine si familia ta? Citeste in cotinuare articolul pentru a afla raspunsul. De asemenea, vei afla caror familii se adreseaza apartamentele cu 4 camere si care sunt avantajele acestora.

E potrivit un apartament cu 4 camere pentru familia ta?

  • Familii cu 1 copil. Daca tu si sotul/sotia iubiti spatiul personal, atunci un apartament cu 4 camere e o alegere ideala. Tu si sotul/sotia puteti dormi in aceeasi camera, iar in alta camera poate dormi copilul. Astfel, celelalte doua camere sunt libere si le puteti folosi dupa bunul plac.

Spre exemplu, daca tu si/sau sotul/sotia lucrati de acasa, una din camerele libere poate fi transformata in birou. Puteti amenaja camera astfel incat sa rezulte intr-o productivitate mai mare, fiind lipsita de distrageri.

In cealalta camera poate fi pastrata drept camera pentru oaspeti. In cazul in care prietenii sau rudele indepartate va viziteaza si nu au cum sa ajunga inapoi, pot dormi in aceasta camera. Sau o puteti folosi pentru distractie. Amplasati un TV pe perete, asezati niste boxe in jurul camerei, puneti o canapea si aveti un home cinema ca la carte.

Sau, daca aveti foarte multe lucruri, ultima camera poate fi folosita drept spatiu de depozitare.

  • Familii cu 2 copii. Din 4 camere, una e ocupata de tine si sot/sotie, icar doua sunt ocupate de copii. Desigur, puteti sa puneti copiii in aceeasi camera daca sunt mai mici, beneficiind de avantajele de mai sus. Dar daca acestia au crescut, au nevoie de intimitate si spatiu personal.

Astfel, ramane o camera libera pe care o puteti folosi in modurile mentionate mai sus. 

  • Familii cu 3 sau mai multi copii. In principiu, daca aveti 3 sau mai multi copii, aveti nevoie de un apartament cu cel putin 4 camere. Astfel, ramaneti fara camere libere pe care le puteti transforma dupa bunul plac.

Desigur, ca in exemplul de mai sus, puteti pune copiii in aceeasi camera daca sunt mici. Astfel ramaneti cu una sau doua camere libere. Insa cand acestia cresc, camerele vor trebui transformate in dormitoarele lor.

La ce sa fii atent/a cand alegi un apartament cu 4 camere?

Sunt cateva detalii care-ti pot face alegerea mai usoara. Inainte de a face o astfel de investitie care va fi resimtita puternic din punct de vedere financiar, trebuie sa studiati foarte bine piata imobiliara, dar si sa purtati mai multe discutii cu membri familiei despre planurile lor de viitor.

O investitie intr-un imobil nu este un pas pe termen scurt. Aceasta mutare trebuie sa va sustina viitorul pe care vi-l doriti. Puteti lua in considerare si eventualele modificari care pot aparea in viitor. Asteptati inca un membru in familie? Copiii sunt suficient de mari incat sa se mute singuri? Sunt doar doua intrebari care te pot ajuta sa iei o astfel de decizie.

  • Starea blocului. Cu siguranta nu vrei sa iti pui familia in nici un fel de pericol. Pe piata se gasesc apartamente in diferite blocuri vechi care au diverse probleme. De la lipsa izolarii termice pana la facilitati periculoase (lifturi vechi in care poti ramane blocat), acestea reprezinta pericole sau inconveniente.

Chiar daca blocul nu e nou, asigura-te ca e decent, ca are izolatie termica si facilitati functionale.

  • Localizarea apartamentului. Avand copii, e o idee buna sa alegeti o zona mai apropiata de scoli sau gradinite. Nu e necesar, mai ales daca aveti masina, insa este un beneficiu.

De asemenea, fii atent/a la facilitatile zonei. Cate magazine sunt in zona? Sunt parcuri si spatii verzi pentru a iesi la plimbare cu copiii? Cate statii de mijloace de transport in comun sunt?

  • Compartimentare. Daca ai o familie mare, probabil ca nu o sa alegi un apartament unde 2 camere nu sunt decomandate. Fiecare membru al familiei are nevoie de spatiul sau personal. Chiar daca copiii sunt mici acum, acestia o sa creasca. Fie transformati o camera nedecomandata intr-una decomandata sau va mutati in alt apartament…ceea ce nu e ideal.

Cu siguranta vrei sa oferi tot ce e mai bun pentru familia ta. Indiferent de marimea familiei, puteti profita de un apartament cu 4 camere pentru a va indeplini nevoile si dorintele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.