Uncategorized

Cartea tipărită, în contextul digitalizării

Încă din primii ani de şcoală, ne dezvoltăm abilitatea de a citi. Pe lângă stimularea procesului cognitiv, cititul are rolul de a ne ajuta să ne dezvoltăm emoţional, de a ne ghida în descoperirea propriei personalităţi şi de a veni în întâmpinarea nevoilor noastre de informare şi pe palierele de interes. Cartea tipărită are o istorie impresionantă, în lume existând exemplare de cărţi de o valoare incomensurabilă, atât prin conţinut, cât şi prin vechime.

Cartea, între digitalizare şi contextul economic

Mult timp, a citi reprezenta în societatea românească singura activitate intelectuală aflată la îndemâna oricui, cât și sursă de inspiraţie, deconectare şi detaşare de la cotidianul vremurilor respective. Astăzi, cartea tipărită se află într-o luptă dificilă atât cu tehnologia care a acaparat toate domeniile, cât şi  cu preţurile mari pe care le generează întreg procesul de redactare, editare şi tipărire. Prin urmare, ne aflăm într-un punct în care se citeşte mai puţin, deoarece avem ecrane performante şi conexiune la internet, aproape oriunde, dar şi pentru că preţul unei cărţi ni se poate părea uneori mult prea mare.

Lectura, cea mai fidelă parteneră

Pasiunea pentru lectură se dezvoltă pe parcursul întregii vieţi, fiind strâns legată de stăruinţa noastră de a încerca să ne definim profilul de cititor, descoperind domeniile de interes şi ariile în faţa cărora noi vibrăm. Putem citi cu scopul de a ne documenta într-un domeniu de activitate, pentru a ne relaxa, pentru a ne înnobila sufletul şi mintea, pentru a ne deconecta de la cotidianul obositor şi solicitant. Fie că preferăm tratate de psihologie, ne plac romanele poliţiste sau de dragoste, suntem pasionaţi de istorie sau alegem să citim un roman de Paulo Coelho, în care se împletesc drama şi psihologia, cu toţii vom descoperi între coperţile unei cărţi răspunsurile de care avem nevoie, demonstrându-ne de-a lungul vieţii că una dintre cele mai fidele partene de drum în călătoria noastră, este cartea, cea în care găsim întotdeauna soluţiile de care avem nevoie.

Alternative accesibile pentru lectură

În contextul economic actual, costurile crescute ale unei cărţi tipărite pot ajunge să reprezinte un obstacol în calea pasiunii pentru citit şi studiu, pentru mulţi dintre noi. Anticariatul online Targul Cartii şi-a propus să vină în întâmpinarea celor care preferă cartea tipărită, oferind preţuri accesibile la mii de titluri de interes. Cu o structură foarte bine pusă la punct, bine centralizată şi constant actualizată, Târgul Cărţii oferă fiecăruia dintre noi posibilitatea de a procura cărţi în regim de anticariat, din toate ariile tematice. Organizate pe categorii, cărţile puse la dispoziţie facilitează şansa de a descoperi rapid volumul sau autorul căutat, iar preţul convenabil reprezintă un avantaj de luat în seamă. Pe lângă posibilitatea de a-ţi procura cartea dorită într-un mod rapid şi avantajos, Târgul Cărţii îţi oferă şi şansa de a-ţi valorifica cărţile vechi pe care tu le deţii şi de care nu mai ai nevoie, astfel că poţi face rost de resursele financiare pe care să le direcţionezi către alte volume noi de interes. Creezi astfel un circuit fluent şi constant, în care cartea rămâne pionul principal. Renunţarea ta la cărţile care nu mai prezintă interes, devine soluţia pentru cei care îşi îndreaptă atenţia către volumele de care tu nu mai ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.