Clienti

Ce înseamnă argint 925? Află totul despre tipurile de bijuterii din argint!

Fie că obișnuiești deja să porți bijuterii din argint sau doar ai curiozitatea să descoperi ce înseamnă inscripția 925 de pe fiecare bijuterie, în doar câteva minute poți afla răspunsul la întrebările tale. Multe dintre bijuteriile pe care le avem în colecția noastră sunt accesorizate cu această inscripție, care reprezintă un marcaj comun, în raport cu Legea nr. 261/2002. Tocmai din acest motiv, este imperios necesar să verifici existența lui pe fiecare model de bijuterii din argint existent la tine acasă. Rămâi alături de noi și descoperă totul despre diferitele tipuri de bijuterii din argint, astfel încât să poți face diferența!

  1. Nu există bijuterii confecționate din sută la sută argint

Chiar dacă pare greu de crezut, bijuteriile obținute din metale prețioase au în interior și diferite aliaje și componente care reușesc să ofere suport acestora. Nici nu este de mirare, întrucât aurul și argintul pur sunt metale foarte moi și care reușesc să se transforme în bijuterii pe care să le poți utiliza pe termen lung. În plus, aliajul este cel care le oferă sprijin și rezistență la apariția oricăror intemperii. Tocmai din acest motiv, fiecare bijuterie conține un amestec de 92,5% argint pur, acesta fiind și elementul care reprezintă sursa de inspirație pentru inscripția 925 de pe acestea.

  • Cum poți verifica dacă bijuteria este din argint sau nu?

În diferite situații, putem regăsi inscripția 925 pe mai multe tipuri de bijuterii, chiar dacă acestea nu sunt confecționate din argint. Acest lucru este o adevărată problemă, motiv pentru care stă în responsabilitatea noastră să putem observa dacă cifra este falsificată sau nu. În general, vei putea face această verificare astfel:

  • Bijuteria este falsă dacă este atrasă de magneți;
  • Bijuteria este falsă dacă are un preț foarte mic;
  • Bijuteria este falsă dacă, atunci când o ștergi cu o cârpă albă, nu lasă urme negre;
  • Bijuteria este falsă dacă are miros;
  • Bijuteria este falsă dacă nu prezintă un certificat de autenticitate.
  • Care este sursa argintului?

La nivel global, argintul este regăsit în peste 60 de țări din întreaga lume. În topul țărilor se află Mexicul, urmat de felul, China, Australia și Rusia.

La ora actuală, multe dintre bijuteriile pe care le purtăm și pe care le oferim celor dragi din viața noastră au inscripția 925. Din fericire, acum știm de unde vine și ce reprezintă, astfel încât să putem face o decizie inspirată următoarea dată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.