reciclare hartie Bucuresti
Casa si gradina

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre reciclare

La ora actuală, reciclarea este unul dintre cele mai dezbătute subiecte pe agenda internațională a numeroaselor state europene și nu numai. În timp ce toate dintre acestea îi recunosc avantajele, multe dintre ele caută metode mult mai rapide și eficiente prin care pot recicla deșeurile într-un mod corect și legal. În ceea ce privește țara noastră, România nu are un loc mult prea favorabil în ceea ce privește procentul de deșeuri reciclate. Tocmai din acest motiv, stă în puterile noastre să facem o schimbate în bine cu referire la grija manifestată pentru mediul înconjurător. Rămâi alături de noi și descoperă care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre reciclare!

  1. Hârtia și cartonul umed nu se poate recicla

Indiferent de materialele care sunt folosite pentru reciclare, este imperios necesar să cunoaștem faptul că anumite dintre acestea sunt considerate contaminanți. Potrivit specialiștilor, dacă aceste materiale ajung în procesul de reciclare, întregul rezultat este contaminat. Acest lucru conduce în parte la probleme mult mai mari, întrucât este de așteptat ca produsele noi să nu mai poată fi obținute la fel de ușor. Astfel, nu uita că atât hârtia, cât și cartonul umed nu se pot recicla.

  • Hârtia și cartonul au limite de reciclare

Te-ai întrebat vreodată dacă toate aceste materiale care ajung în procesul de reciclare mai pot fi ulterior reciclate? Ei bine, află că multe dintre acestea au limite de reciclare, considerate a fi 7 la hârtie și 4 la carton. Altfel spus, dacă te gândești la procesul de reciclare hartie Bucuresti, vei descoperi că aceasta poate fi reciclată de până la 7 ori. În tot acest timp, fibrele de celuloză se scurtează, iar hârtia nu va mai putea fi ulterior folosită în interiorul acestui proces după ce această limită a fost atinsă.

  • Locul în care se duc deșeurile pentru reciclare

Nu este un secret faptul că există un loc special în care deșeurile sunt duse pentru reciclare. Acest loc se numește centrul de colectare selectivă și reciclare care, în București, poartă numele de Reciclare Carton. Acest centru este specializat inclusiv în transportarea deșeurilor de la locația clientului, motiv pentru care și tu vei putea beneficia de acest avantaj sunând la numărul de telefon 0771.149.793 și descoperind întreaga gamă de servicii pusă la dispoziție. Astfel, vei putea fi în ton cu tot ceea ce este nou în materie de reciclare și colectare selectivă.

Bucură-te de toate lucrurile importante pe care întregul proces de reciclare ți le poate pune la dispoziție, nu doar la nivel individual, cât mai ales în ceea ce privește grija manifestată pentru mediul înconjurător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.