Tech

Certificare securitatea informatiei – In ce consta aceasta?

Afla detalii despre certificare securitatea informatiei

ISO/IEC 27001:2018 se bazeaza pe urmatoarele principii care definesc securitatea informatiilor: confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea informatiilor.

certificare securitatea informatiei

Metodologia acestui standard de certificare securitatea informatiei se bazeaza pe implementarea politicilor, procedurilor si metodelor de securitate menite sa protejeze informatiile si resursele organizatiei pentru a asigura securitatea pe termen lung.

Prin reducerea la minimum a riscurilor, va puteti asigura ca sistemul de management functioneaza corect si indeplineste cerintele operationale ale companiei, asteptarile clientilor si conformitatea cu legile existente.

Implementarea unui sistem de management al securitatii informatiilor si certificarea companiei ISO 27001 demonstreaza angajamentul fata de protectia datelor prelucrate, continuitatea activitatilor (continuitatea afacerii) si respectarea legislatiei nationale si internationale in acest domeniu.

Etapele implementarii certificarii SMSI ISO 27001 (Securitatea informatiilor):

  • Evalueaza riscul si impactul unui incident grav asupra companiei
  • Managementul riscului se realizeaza conform cerintelor ca standard de referinta al sistemului de management al securitatii informatiilor.

La finalizarea cu succes a implementarii unui sistem de management al securitatii informatiilor, Certinspect poate obtine certificarea ISO 27001.

Avantajele unui sistem de management al securitatii informatiilor certificat

  • Sistemele informatice ale companiei sunt protejate, acordand credit, integritate si incredere clientilor, angajatilor, partenerilor contractuali si proprietarilor;
  • Oferiti autoritatilor dovezi de conformitate cu legile si reglementarile existente;
  • Asigurarea continuitatii afacerii si a planurilor de recuperare in caz de dezastru adecvate organizatiei;
  • Cresterea productivitatii prin reducerea riscului operational si cresterea disponibilitatii operatiunilor sistemului informational;
  • Se deosebeste de alti concurenti atunci cand vine vorba de licitatii sau incheierea de contracte comerciale pentru organizatiile din sectorul public, care implica acces la informatii si chiar secrete de stat.

Apeleaza la asociatia Certinspect pentru serviciul de certificare securitatea informatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.