ulei de motor
Clienti

Cum să înlocuiți mai rar un ulei de motor, păstrând eficiența utilajului

Ați putea crede că două excavatoare identice vor avea nevoie de înlocuirea uleiului de motor în același timp. Ei bine, nu este neapărat așa. Asta pentru că există mai multe aspecte care influențează intervalul de schimbare.

Din articolul de mai jos veți afla ce puteți face pentru a prelungi durata de viață a uleiului, astfel încât utilajul dvs. să fie tot mai performant.

Alegeți ulei de calitate

Alegerea inițială a unui ulei de motor joacă un rol important în optimizarea intervalului de schimbare. Dacă folosiți un ulei de calitate superioară, proprietățile sale vor lucra în avantajul dvs. Un ulei de proastă calitate nu va dura la fel de mult și poate chiar să deterioreze motorul utilajului.

Din start puteți porni cu o bilă albă sau cu una neagră. Nu este un lucru surprinzător că, de cele mai multe ori, este nevoie de o investiție inițială pentru o economie reală. Este cazul multor piese utilaje, dar în special a uleiului de motor.

Aveți grijă de filtrul de ulei

Un alt aspect care influențează longevitatea uleiului este starea filtrului de ulei. Acesta din urmă are o misiune foarte importantă, și anume: protejează uleiul de contaminare.

Pentru a putea schimba uleiul de motor mai rar, trebuie să vă asigurați că filtrul este în stare bună de funcționare. O filtrare ineficientă va avea un impact negativ asupra motorului utilajului dumneavoastră.

Întrețineți motorul

Sănătatea motorului contribuie și ea la prelungirea intervalului de schimbare a uleiului. Dacă acesta nu funcționează la capacitate maximă, va folosi mai mult ulei pentru a compensa problemele.

Faceți verificări ale motorului în mod constant, asigurați-vă că piesele în mișcare sunt lubrifiate corespunzător, mențineți curățenia. Acordați o atenție deosebită sistemului de răcire, pentru că el asigură eficiența motorului.

Manipulați cu grijă

Felul în care operatorul conduce un utilaj poate determina durata dintre schimbările de ulei. Bruscarea echipamentului combinată cu un teren accidentat, va duce la un consum mărit de ulei.

Pentru a putea schimba mai rar uleiul de motor, trebuie să aveți grijă să nu forțați echipamentul. În plus, este de ajutor și să permiteți motorului să se încălzească înainte de începerea activității, și la final să se oprească treptat.

Schimbați la timp piesele de motor

Dacă există piese motor care nu funcționează așa cum trebuie, își vor lăsa amprenta aspura uleiului de motor. Orice componentă defectă va reduce din eficiența acestuia.

Pentru a preveni această situație trebuie doar să inspectați constant piesele de motor și să le înlocuiți la timp. Atunci când identificați semne de uzură, zgârieturi sau orice altă defecțiune, este bine să nu amânați înlocuirea pieselor.

Factorii de mediu

Nu în ultimul rând, este bine să țineți cont și de vreme, pentru că aceasta influențează starea uleiului de motor. În timpul verii, calitatea uleiului poate fi afectată, acționând mai puțin ca un lubrifiant. Nici apa nu este de ajutor, dacă pătrunde în ulei va face mai mult rău decât bine.

La temperaturi foarte scăzute, uleiul se poate îngroșa. Acest lucru va dăuna pieselor de motor, a căror mișcare va fi încetinită. De asemenea, ar putea provoca probleme la pornirea motorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.