Sanatate

Consultatia la medicul neurolog si etapele specifice acestei consultatii

Foarte multa lume la nivel mondial se confrunta cu probleme neurologice. Conform statisticilor, peste 1 miliard de persoane au fost diagnosticate cu diferite afectiuni neurologice sau tulburari degenerative. In randul tulburarilor degenerative sau afectiunilor neurologice sunt unele care au o incidenta mai mare, printre care amintim Alzheimer, dementa, Parkinson, migrene, scleroza multipla, accidente vasculare cerebrale (AVC), epilepsia sau diferite infectii ale sistemului nervos.

Daca ne uitam la cifre si statistici, consultatia neurologica are o importanta majora atat pentru preventie, cat si in vederea diminuarii efectelor afectiunilor neurologice. De multe ori oamenii au o teama puternica in programarea pentru o consultatie de neurologie Bucuresti. Trebuie spus insa ca vorbim despre o consultatie care nu presupune disconfort si care poate fi utila in diagnosticarea precoce a oricarei afectiuni neurologice.

Importanta consultatiei neurologice

Consultatia neurologica este recomandata a fi realizata la intervale regulate de timp sub forma controalelor de rutina sau in cazul unei recomandari din partea unui medic generalist. De asemenea, daca o persoana observa anumite manifestari care pot fi asociate cu simptomele unei afectiuni neurologice ori tulburari neurodegenerative, atunci programarea pentru o consultatie este foarte importanta.

In alte cazuri se recomanda programarea pentru o consultatie la un centru medical specializat in neurologie Bucuresti atunci cand persoane foarte apropiate sau membrii familiei observa anumite manifestari care ii ingrijoreaza in raport cu sanatatea neurologica. Daca de multe ori iti este recomandata o astfel de consultatie, poti sa ai in vedere sa te programezi imediat pentru o consultatie la un medic neurolog.

Multe dintre simptomele care sunt asociate cu afectiunile neurologice sau tulburarile degenerative pot fi confundate. Insa daca acestea persista sau sunt foarte dese, consultatia neurologica este recomandata. Printre simptomele care trebuie sa te ingrijoreze amintim stari de ameteala, stare frecventa de lesin, slabiciune musculara, insomnii, tulburari de memorie, dureri bruste sau severe de cap, dificultate in a controla limba, mersul instabil, probleme cu coordonarea miscarilor.

Pasii urmati pe parcursul consultatiei neurologice

Odata ce pacientul paseste in cabinetul medicului neurolog, acesta va parcurge o serie de etape in cadrul consultatiei de specialitate. In urma acestei consultatii neurologice, se va putea stabili diagnosticul precis si va putea prescrie tratamentul adecvat.

Prima etapa a consultatiei este discutia medic-pacient. In aceasta etapa pacientul va oferi informatii despre simptomele sau manifestarile care l-au facut sa se programeze pentru consultatie. Medicul neurolog va acorda atentie acelor simptome si va decide in ce masura aceste simptome sunt sau nu ingrijoratoare.

Etapa a doua consta in examinarea starii de sanatate a pacientului folosind anumite proceduri specifice in neurologie Bucuresti, dupa cum urmeaza: verificarea tonusului muscular, existenta mobilitatii musculare, examinarea nervilor fetei si ai gatului, testarea echilibrului, analiza reflexelor la diferiti stimuli. Tot aici medicul specialist va evalua aspectele legate de simturi, vorbire, limbaj, memorie, puterea de concentrare si abilitatile cognitive ale pacientului.

Etapa a treia consta in investigatii suplimentare precum tomografii computerizate, imagini de rezonanta magnetica, punctii lombare sau electroencefalograma si electromiograma. Aceste investigatii sunt necesare daca etapele premergatoare nu au oferit un diagnostic clar pentru medicul neurolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.