Uncategorized

Cum rezolvam problemele florei intestinale

Senzatii de disconfort, apasatoare sau de balonare, aparitia unor probleme la sistemul digestiv, senzatie de oboseala sau aparitia unor alergii, daca te afli intr-una dintre aceste situatii s-ar putea sa ai probleme in privinta florei intestinale. Astfel de probleme apar cand se produce un dezechilibru la nivelul organismului si anume ale bacteriilor benefice din intestin. Un astfel de dezechilibru duce la probleme precum diaree, constipare, colon iritabil precum si balonare sau senzatia de mereu plin. 

In urma diferitelor tratamente in special a consumului de antibiotice apar astfel de defectiuni ale florei intestinale si deseori sunt recomandate suplimente pentru a ajuta la astfel de probleme. Probleme cu flora intestinala pot aparea si in cazul unei schimbari drastice in alimentatie precum si in cazul in care ai avut o perioada aglomerata si stresanta la munca, scoala. Astfel de situatii pot fi prevenite, iar in cazul in care apar fie din cauzale aceastea fie din cauza extra alimentatiei de sezon (Craciun, alte sarbatori) poti apela la aceste sfaturi practice pentru a-ti rezolva problema la nivelul florei intestinale. 

In primul rand consumul de zaharuri si zaharide duce la un dezechilibru al florei instestinale, bauturile carbogazoase au nivel ridicat de zaharuri, iar astfel de bauturi ar trebui reduse chiar eliminate complet din alimentatie pentru o mai buna functionare a florei intestinale. 

Alimentatie trebuie sa fie foarte bine echilibrata astfel incat un consum exagerat de paste, fainoase, dar si alti carbohidrati duc la probleme la flora intestinala, la fel si in cazul consumului exagerat de amidon (cartofi, orez, etc). Consumul de proteine dimineata este recomandat deoarece ajuta atat la energia corpului cat si la o flora intestinala optima. Cele mai recomandate proteine sunt chefirul si iaurtul, acestea contin elemente ce ajuta la reglarea florei intestinale. Este important ca acestea sa fie consumate fara fructe deoarece fructele contin zahar. Impreuna cu astfel de alimente este important si consumul de suplimente sau pastile pentru flora intestinala, acestea vor ameliora procesul si problemele cauzate de dezechilibrul la nivelul florei intestinale. 

Indiferent de situatie stresul este un element contribuabil la buna functionare a florei intestinala de aceea in cazul in care ai o perioada stresanta s-ar putea sa simti unele probleme la nivelul intestinelor, printr-o alimentatie corecta precum si consumul de pastile pentru flora intestinala poti regla astfel de perioade intr-un mod optim. Consumul de probiotice, practic pastile pentru flora intestinala este recomandarea numarul unu in materie de probleme cu flora intestinala. Pentru a reduce si nivelul de stres este recomandat sa faceti exercitii pentru a va relaxa, fie alergare, inot sau alt sport dorit, dar si crearea unui mediu anti stres, in cazul in care nu reusiti apelati si la masaje. 

Un alt ajutor in rezolvarea problemelor florei intestinale sunt muraturile, acestea avand incorporate bacterii vii in ele care ajuta la intarirea sistemului imunitar, dar si la rezolvarea problemelor de digestie. Pastilele pentru flora intestinala au un efect la fel de puternic ca si consumul de gulie, ceapa usturoi anghinare, dar si praz fiind perfecte pentru refacerea echilibrului florei intestinale. 

Cum reusesti sa rezolvi probleme de la nivelul florei intestinale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.