cosuri cadou 1-8 martie
Clienti

Moduri simple și eficiente prin care îți poți răsplăti angajații

Se știe că angajații mai fericiți sunt angajați mai productivi, iar productivitatea lor crescută va influența pozitiv succesul de care se bucură o companie. Dar iată că cercetările au arătat că un salariu mai mare este o modalitate relativ slabă de a stimula satisfacția și productivitatea angajaților. Prin urmare, sunt necesare modalități mai creative prin care vă puteți recompensa în mod eficient angajații pentru munca grea pe care o depun în fiecare zi.

În rândurile care urmează, vom vedea care sunt cele mai eficiente modalități prin care puteți transmite angajaților faptul că sunt apreciați și deosebit de valoroși.

Lăudați angajații în public. Cu siguranță, vă amintiți de perioada în care nu erați deținător sau administrator de afaceri și poate că erați chemat în biroul managerului. Exista un motiv pentru asta și de cele mai multe ori la mijloc era o veste proastă. Majoritatea angajaților consideră vizita în biroul managerului ca fiind sinonimă cu veștile proaspete. Aveți capacitatea de a schimba această temere. Vă puteți face un obicei din a chema angajații în birou de fiecare dată când dau dovadă de performanțe deosebite. De asemenea, încercați să vă lăudați angajații în public și în văzul altora, astfel încât toată lumea să știe că eforturile lor nu vor trece neobservate. Veți fi uimiți de diferența pe care o poate face acest simplu gest.

Weekend lung ocazional. Șansele sunt ca mulți dintre angajați să lucreze seara peste program, să vină mai devreme la muncă sau să lucreze și de acasă în weekend. Având în vedere că oferirea unei zile libere nu afectează productivitatea în ansamblu a companiei, puteți să îi oferiți unui angajat un weekend de trei zile ca recompensă pentru munca bine făcută. Cel mai probabil, și-a câștigat acel weekend  deja, dar faptul că îi arătați că i-ați observat eforturile contează cel mai mult în ochii angajatului.

Investiți în dezvoltarea angajaților. Există câteva modalități excelente prin care vă puteți arăta aprecierea profundă pentru munca pe care o depun angajații, iar o astfel de modalitate presupune sprijinirea dezvoltării profesionale. Acest lucru este mai important decât o zi liberă în plus, pentru că vă arătați disponibil să îi ajutați să se dezvolte profesional și să își îmbunătățească perspectivele de carieră pe termen lung. Cel mai adesea, companiile obțin tarife reduse pentru seminarii și cursuri cu certificare la care angajații doresc și au nevoie să participe.

În cele din urmă, oferiți mici cadouri corporate. Tuturor le plac surprizele, așa că este indicat ca din când în când să vă răsplătiți angajații cu mici cadouri. Poate fi vorba de acordarea unor cadouri când ating obiective importante sau de pachete cadou cu ocazia sărbătorilor, cum ar fi coșuri 1-8 Martie sau cadouri de Paște. Acestea nu trebuie să fie scumpe sau extravagante, ci mai degrabă practice. Puteți opta pentru cadouri dulci, pentru băuturi fine însoțite de pahare, pentru cafea și cană sau pentru obiecte decorative pe care angajații le pot lua acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.