Sanatate

De ce sunt importante niste analize imunitate pentru sanatatea ta?

Imunitatea reprezinta cel mai important sistem din interiorul metabolismului si ajuta la mentinerea intregului organism. Pentru a se vedea care este nivelul sanatatii tale, efectueaza niste analize imunitate in cadrul centrelor de recoltare Synlab! Acest sistem este responsabil nu doar cu functia de a anihila microorganismelor care imbolnavesc, ci au rolul de a evita reactiile alergice. De-a lungul timpului, specialistii au remarcat faptul  ca imunitatea are un rol foarte important pentru incetinirea procesului de imbatranire al organismului.

Efectueaza seturile de analize imunitate pentru un organism sanatos!

analize imunitate

Avand in vedere ca acest sistem este de doua tipuri: cea innascuta si cea dobandita, este important sa afli prin intermediul unor analize imunitate care este nivelul protectiei tale. In timp ce cu prima forma ne nastem, cea de-a doua este cea pe care o formam atunci cand ne dezvoltam, in special cand intram in contact cu agentii patogeni din mediul inconjurator.

Totodata, un  stil de viata sanatos, alimentele si suplimentele o pot intari. In acelasi timp, se poate obtine si prin intermediul vaccinarii sau prin expunerea controlata la anumiti virusuri, scopul fiind de a reduce riscul unor boli. Sistemul imunitar este alcatuit din mai multe celule si organe care lupta pentru a te apara de agentii patogeni. Astfel, asigura-te ca efectuezi mereu niste analize imunitate care te vor mentine sanatos!

Leucocitele sunt esentiale pentru sanatate, intrucat acestea inconjoara microorganismele rele si le distrug, ajutand organismul sa le memorizeze si ulterior sa le distruga.

Cum functioneaza acest sistem?

  • Functionarea optima este considerata a fi dependenta si de anumite vitamine si minerale. Printre acestea se numara si urmatoarele:
  • Fierul – acesta necesar pentru maturarea celulelor, mai ales a limfocitelor;
  • Calciul – are un rol principal in activarea celulelor din corp;
  • Magneziul – este considerat un cofactor pentru sinteza imunoglobulinelor, avand proprietatea de a combina cu antigenul din organism si de a-i anihila actiunea nociva;
  • Vitamina D – Are scopul de a modela raspunsul imun specific, deficienta acesteia fiind asociata cu susceptibilitatea la infectii
  • Zincul – are rol esential in dezvoltarea si functionarea celulelor din organism, fiind implicat in sinteza ADN-ului si a proteinelor care ajuta la rezistenta la infectii;
  • Vitaminele B12 si B6, care sunt importante pentru sinteza de leucocite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.