Clienti

Etape pe care trebuie sa le parcurgi pentru a inchiria un apartament

Inchirierea unui apartament poate sa fie, de multe ori, o decizie mult mai buna decat achizitia lui. Argumentul in acest sens este simplu: lipsa de stres. Chiriasul nu trebuie sa isi faca probleme legate de degradarea apartamentului in timp, nu trebuie sa achizitioneze mobilier si are intotdeauna optiunea de a pleca.

Exista o multime de apartamente de inchiriat  si cu siguranta, daca esti in cautarea unei chirii, exista apartamentul perfect pentru tine. Totusi, pentru a-l gasi trebuie sa treci printr-un proces destul de stresant in care este aproape imposibil sa nu dai peste apartamente cu o multime de probleme.

Ce trebuie sa faci, asadar, pentru a inchiria apartamentul perfect?

In principiu, trebuie sa urmezi o serie de pasi esentiali. Specialistii in imobiliare au stabilit ca sunt 7 astfel de pasi care pot duce la rezultate foarte bune:

Pasul 1. Identifica nevoile locative pe care le ai!  Gandeste-te care sunt doleantele pe care le ai de la apartament si pune-le pe hartie! Poate ca vrei sa fie luminos, sa aiba un living spatios, sa fie la etajul 1 sau sa se afle in apropierea unei gradinite. Fiecare om are pretentiile sale si cele mai mari este bine sa fie stabilite inca de la inceput.

Pasul 2. Stabileste bugetul pe care il ai la dispozitie! Bugetul nu este doar cel legat de chiria pe care o vei plati lunar. Este bine sa iei in calcul si cheltuielile cu intretinerea, transportul si toate micile lucruri care iti pot scoate bani din buzunar.

Pasul 3. Apeleaza la un expert! Foarte multi oameni evita sa angajeze un agent imobiliar, considerand ca se pot descurca in regim propriu. Pe de o parte este o decizie corecta, aceasta generand o economie. Pe de alta parte insa, colaborarea cu un agent imobiliar poate sa duca la economie de timp si poate sa insemne costuri mai mici pentru inchiriere. De asemenea, poate sa insemne apartamente extrem de bune care nu sunt prezente pe site-urile de anunturi.

Pasul 4. Selecteaza cateva apartamente care se incadreaza in cerintele de la pasul 1! Cu siguranta, vei gasi mai multe astfel de apartamente. Este bine sa selectezi pana in 10, pe care sa le vizionezi si sa le analizezi in detaliu.

Pasul 5. Vizioneaza apartamentele! Atunci cand vizionezi incearca sa pui pe hartie toate detaliile care iti plac si care nu iti plac. Verifica instalatiile sanitare, pentru a te asigura ca nu sunt foarte uzate, incearca sa descoperi daca apartamentul este bine izolat si verifica afisierul blocului cu costurile intretinerii. Atunci cand ai nelamuriri, nu ezita sa pui intrebari!


Pasul 6. Negociaza chiria! Aproape orice proprietar este dispus sa negocieze, mai ales daca alegi sa inchiriezi pe termen lung. Orice negociere poate sa insemne economii substantiale in timp.

Pasul 7. Semneaza contractul! Nu inchiria un apartament fara sa semnezi un contract, chiar daca pare o solutie mai ieftina. Contractul este instrumentul care te poate ajuta sa rezolvi o serie de probleme atunci cand apar si contureaza intelegerea din punct de vedere legal.

Daca reusesti sa parcurgi toti acesti pasi, cu siguranta vei reusi sa gasesti apartamentul ideal. In cazul in care apartamentul nu este pe placul tau dupa o anumita perioada, partea buna la chirie este ca te poti muta oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.