Uncategorized

Importanta vitaminelor in organism

     Vitaminele au un rol esential in functionarea corecta a organismului uman, fiind absolut necesare pentru o dezvoltare normala,  vitalitate si o stare generala de bunastare atat fizica,  cat si psihica. Ele se gasesc sub 2 forme: liposolubile ( din alimente bogate in grasimi) si hidrosolubile ( se dizolva in apa).  Vitaminele cele mai eficiente pentru organism sunt cele administrate pe cale orala, e important sa stiti ca exista o diferenta intre cele doua categorii in cazul absortiei si  a pastrarii lor in corpul omenesc. O parte din vitamine sunt distruse, dar sunt inlocuite in momentul in care organismul simte nevoia, luand cele necesare din alimentatie.

     Vitaminele liposolubile se absorb cel mai bine in fluxul sanguin in timpul mesei, iar ele se impart in alte patru tipuri de vitamine cu beneficii diferite pentru organism:

  • Vitamina A – importanta pentru vedere, formarea si cresterea oaselor, imunitate impotriva infectiilor ( surse din alimentatie: peste, unt, ficat, ulei din ficat).
  • Vitamina D – importanta pentru dezvoltarea dintilor, a oaselor si in ajutarea metabolismului in absortia de calciu si fosfor ( surse din alimentatie: oua, ulei de peste).
  • Vitamina E – ajuta la formarea de noi globule rosii si impiedica blocarea modului de functionare a unor organe ( surse din alimentatie: seminte, nuci, uleiuri vegetale).
  • Vitamina K –  este o vitamina coagulanta, cu un rol important in vindecarea ranilor, fiind un factor esential in coagularea sangelui si mentinerea oaselor sanatoase. 

     Vitaminele hidrosolubile se dizolva in apa si  sunt absorbite in tesuturile noastre imediat pentru ca organismul sa le foloseasca  cat mai repede. Avand in vedere ca nu pot fi stocate in organism, va fi nevoie ca in mod regulat sa va ,,inarcati ” organismul cu sursele necesare de vitamine. 

  • Vitamina B ( tot complexul B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12)  – ajuta la o functionare optima a memoriei si a creierului, la reducerea stresului, la formarea nutrientilor de energie, la mentinerea unui echilibru nervos si este o vitamina esentiala pentru dezvoltarea celulelor.
  • Vitamina C – sustine functia imunitara,  este o proteina pentru oase, muschi, vase de sange, dinti si ajuta la formarea colagenului. 

    Pentru a sustine asimilarea de vitamine a organismului din mai multe surse si cat mai rapid, puteti alege un nutrient bazat numai pe produse naturale, Alive complex de vitamine. Pentru un nivel optim de energie si imunitate, nutrientii din Alive complex vitamine se absorb in circuitul sangvin intr-un timp de aproximativ 30 de minute de la administrare.  Eficient in functionarea unui metabolism energetic normal, Alive complex de vitamine, regenereaza sursele cu o functionare problematica si echilibreaza sistemul imunitar, nervos si psihic.

  Contribuind la reducerea oboselii si a stresului, B complex de vitamine,  mentine sanatatea sistemului nervos, a pielii, a ochilor, a parului, a cavitatii bucale, ficatului si a unui tonus muscular bun. Fiind capsule naturale, B complex vitamine, au ca ingrediente: drojdia de bere, germenii de grau si orzul verde, fiecare in parte continand  o alta serie de vitamine.

     Avand un rol esential in functionarea normala a organismului, vitaminele sunt necesare, iar pentru a trece plini de vitalitate prin sezonul rece, aveti grija de sanatate si de ce vitamine alegeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.