infiintari societati Iasi
Uncategorized

Nu stii ce forma de organizare a afacerii sa alegi? Te ajuta un avocat specializat in infiintari societati Iasi!

Iti doresti sa lucrezi pentru tine, fara sa mai depinzi de salariul oferit de catre un angajator? Multi oameni vor sa detina propriul business, insa infiintarea acestuia nu este deloc “floare la ureche”. Trebuie sa treci printr-un intreg proces birocratic care iti poate da mari batai de cap, in cazul in care nu detii studii juridice sau nu ai mai facut asta pana acum.

De aceea, o decizie inspirata este sa apelezi la ajutorul unui avocat specializat in infiintari societati Iasi din cadrul cabinetului avocatiasiduhnea.ro. Acesta iti poate oferi consultanta, asistenta si reprezentare juridica, astfel incat durata procesului sa fie redusa la minimum, iar tu sa poti da startul afacerii cat de mai repede posibil.

Exista anumiti pasi care trebuie urmati atunci cand vine vorba despre infiintari societati Iasi, care iti pot “rapi” mult timp si iti pot provoca mult stres, daca nu beneficiezi de sprijinul unui profesionist.

In primul rand, pentru a obtine toate documentele esentiale deschiderii business-ului, trebuie sa te prezinti la Oficiul National al Registrului Comertului, unde sa soliciti toate declaratiile necesare formei juridice pe care vrei sa o alegi. Apoi, este esential sa alegi numele firmei si sa il rezervi la biroul special pentru rezervari de denumiri.

Din fericire, un avocat care se ocupa de infiintari societati in Iasi te poate scuti de eforturi suplimentare. El poate pregati toate documentele necesare si poate intocmi dosarul de inregistrare. Acesta va fi complet si vei avea siguranta ca nu va fi omis niciun aspect!

Avocatul iti ofera consultanta in privinta alegerii formei juridice!

Unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa-i faci atunci cand vrei sa infiintezi o firma este sa-i alegi forma de organizare. Sunt 3 criterii pe care ii poti lua in calcul: domeniul in care va activa firma ta, numarul actionarilor si bugetul rezervat pentru capitalul social, insa, pentru a avea certitudinea ca iei o decizie buna, ai nevoie de consultanta specializata. Un avocat va sti cel mai bine ce forma juridica este potrivita pentru business-ul tau!

Iata cateva detalii importante pe care trebuie sa le iei in calcul:

  • Societatea pe actiuni – In acest caz, actionarii detin raspundere juridica limitata, garantand doar cu actiunile pe care le detin. De regula, aceasta forma de organizare este aleasa de catre companiile mari.
  • Societatea in comandita – simpla sau pe actiuni. O societate in comandita se bazeaza pe increderea deplina, fondatorii fiind responsabili pentru obligatiile sociale in mod nelimitat si solidar.
  • Societatea cu raspundere limitata – Atunci cand vine vorba despre infiintari societati Iasi, trebuie sa stii ca aceasta este cea mai raspandita forma de organizare juridica, deoarece actionarii au o raspundere limitata, in functie de investitia facuta in companie, si este potrivita atat pentru companiile mici, cat si pentru cele de dimensiuni medii.
  • Persoana fizica autorizata –  este recomandata persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent. Daca vrei sa infiintezi un PFA, contabilitatea va fi simpla, dar raspunderea legala va fi nelimitata.
  • Intreprindere individuala – Este fondata de o persoana fizica, care nu detine personalitate juridica, si care poate angaja alte persoane pe baza unui contract de munca.

Acestea sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre infiintari societati in Iasi. Pentru a afla mai multe detalii, apeleaza la un avocat din cadrul cabinetului Duhnea Dana Elena!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.