laptopuri-ieftine
PR

Laptopuri ieftine, mai bune decat SH

Deseori, alegerea unui laptop poate să dea mari bătăi de cap multora dintre noi, şi cum nu toţi îşi permit alegerea unui laptop nou, acest segment de oameni încearcă să se axeze pe laptopuri cât mai ieftine şi cu performanţe cât mai crescute, astfel că apar laptopurile second hand, laptourile refurbished, laptopurile la mâna a doua.

Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol vom vedea că există laptopuri ieftine, mai bune decât sh, vorbind aici în principiu despre laptopuri refurbished, sau recondiţionate ca să folosim termenul din limba maternă.

Laptopuri ieftine, mai bune decat SH (refurbished)

Aşa cum am menţionat încă de la începutul acestui articol, cei ce nu îşi pot permite un laptop performant din cauza bugetului ceva mai restrâns, aceştia se gândesc la achiziţionarea unui laptop ceva mai ieftin, însă care să le poată oferi performanţe cât de cât decente.

Iniţial, majoritatea se gândesc la laptopurile second-hand, deoarece ştim cu toţii diferenţa de pret dintre un laptop performant nou şi un laptop “la mâna a două”, să zicem aşa. Însă, de o bună perioadă de timp, şi pe piaţa din România au început să îşi facă apariţia aşa-zisele produse “refurbished”, produse recondiţionate.

Iar, cum nu mulţi sunt atât de familiarizaţi cu această denumire, o să spunem câteva cuvinte despre ce reprezintă un laptop refurbished.

Aşa cum îi spune şi numele, “refurbished”, sau “recondiţionat” este acel produs care odată folosit de cineva, revine la un magazin special care se ocupă doar cu acest lucru, magazin care prin tehnicienii săi trece la verificarea fiecărui laptop.

Verificarea presupune testarea fiecărei componente, pentru a se stabili dacă acestea mai funcţionează la parametrii optimi, astfel încât să poată oferi cele mai bune performanţe viitorului utilizator. În caz că se constată că una din piese nu funcţionează aşa cum ar trebui, ei bine, aceasta va fi înlocuită cu o altă piesă care să poată oferi putere şi performanţă laptopului.

Însă, pe lângă această verificare a pieselor şi componentelor fiecărui laptop, acesta va trece şi printr-un amplu proces de curăţare, ca atunci când tu îl vei achiziţiona să funcţioneze aşa cum ar trebui, să fie practic “ca nou”.

De ce să alegi un laptop refurbished şi nu unul second hand?

Acum, întrebarea ce probabil stă pe buzele multora dintre voi este cea mai sus enunţată. Ei bine, există multe avantaje ale unui laptop refurbished în pofida unuia second hand.

De departe, cel mai mare avantaj este acela că laptopurile refurbished trec prin acea amplă verificare, despre care am vorbit puţin mai sus. Pe lângă această verificare, cele mai multe magazine oferă şi o garanţie ce pleacă de la un an, pentru laptopurile refurbished.

Probabil singurul impediment să zicem aşa, ar fi diferenţa de pret. Da, un laptop refurbished este ceva mai scump decât un laptop second-hand, însă merită diferenţa, deoarece în cazul unui produs second-hand, nu de fiecare dată ştii ce cumperi şi te poţi trezi ca după o scurtă perioadă de timp acesta să nu mai funcţioneze corect. Ei bine, în cazul achiziţionării unui laptop refurbished, nu trebuie să îţi faci griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.