reciclare hartie
Casa si gradina

Lion Recycle: de ce este important să reciclăm deșeurile din mediul înconjurător?

Deșeurile, cunoscute ca și gunoaie, ambalaje sau resturi de materiale sunt, din păcate, peste tot în jurul nostru. Pe cât de neplăcute vizual sunt acestea, pe atât de dăunătoare pot deveni pentru mediul înconjurător. Nici nu e de mirare, întrucât procesul de degradare al anumitor materiale poate dura și sute de ani. Tocmai din acest motiv, stă în responsabilitatea noastră să avem grijă ce aruncăm și unde, pentru a ne face viața mai bună. Descoperă în rândurile următoare de ce este important să reciclăm deșeurile din mediul înconjurător și bucură-te de rezultate!

  1. 95% dintre toate deșeurile textile pot fi reciclate

În timp ce hainele pe care le avem în garderobă de ani de zile nu mai sunt la fel de interesante precum cele noi, acestea pot fi un cadou ideal pentru cei mai puțin norocoși dintre noi. Astfel, dacă ai acasă haine și materiale textile pe care nu le mai folosești, poți fie să le reciclezi, fie să le donezi. Acest lucru este cu atât mai important cu cât industria de haine și materiale textile se află în topul poluatorilor din lume, pe locul doi, chiar după industria petrolieră. Cu toate acestea, înainte să le arunci sau să le dai la reciclat, gândește-te dacă altcineva s-ar bucura mai tare de ele.

  • Sticla este cel mai rezistent deșeu și are nevoie de aproximativ un milion de ani pentru a se descompune

Nu este un secret faptul că multe dintre deșeurile cu care avem contact în fiecare zi necesită foarte mulți ani pentru a se degrada. În această categorie intră și sticla care este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai rezistente. Mai mult, acest material este des utilizat în activitățile zilnice și poate fi reciclat la nesfârșit. Acest aspect transformă sticla într-un material avantajos pentru umanitate, cu atât mai mult cu cât procesul de reciclare hartie poate fi repetat doar de 7 ori, iar cel aferent cartonului de maxim 4 ori.

  • Aluminiul poate fi revalorificat la nesfârșit

La fel ca și în cazul sticlei, și aluminiul poate fi revalorifiat la nesfârșit. Mulțumită acestui mare avantaj, acest material se numără printre resursele preferate de centrele de reciclare și colectare selectivă. Înainte să îl aloci pentru reciclare însă, nu uita să cureți materialul de etichete și orice alt element care ar putea contamina rezultatul final.

Dacă ai pregătit toate deșeurile pentru reciclare, este momentul să iei legătura cu Lion Recycle, cel mai bun centru de reciclare și colectare selectivă cu sediul în București. Cu un simplu telefon la 0770.489.065, poți afla de serviciile puse la dispoziție atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. În plus, chiar dacă nu ai cum să te deplasezi la centrul lor cu întreaga cantitate de deșeuri, poți oricând apela la infrastructura acestora. Astfel, oriunde te-ai afla, poți solicita ca și deșeurile să fie transportate de centrul Lion Recycle de la tine de acasă la sediul lor.

Reciclarea deșeurilor se numără printre responsabilitățile fiecăruia dintre noi, în calitate de locuitori ai planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.