cutiipostalebloc.ro
Casa si gradina

Trei lucruri pe care trebuie să le verifici de fiecare dată când ești în căutarea unui imobil nou

Pe cât de interesantă și palpitantă este experiența căutării unui apartament nou, pe atât de îndelungată aceasta poate deveni. În timp ce ești în căutarea celui mai bun apartament din perspectiva calitate – preț, vei găsi numeroase imobile în diferite zone ale orașului. Cu toate acestea, cel mai bun mod de a te asigura că apartamentul pe care îl vei achiziționa se ridică la nivelul standardelor așteptate este prin setarea unui buget. Mulți dintre potențialii cumpărători încearcă să nu îl depășească întrucât, pe lângă achiziționarea apartamentului, aceștia vor mai fi nevoiți să plătească o sumă de bani și pentru amenajarea lui. Dacă și tu îți dorești să cumperi un apartament în viitorul apropiat, nu uita să verifici și următoarele trei lucruri în decursul căutărilor tale.

  1. Istoricul apartamentului și al imobilului

Întrucât vorbim despre un imobil în care îți vei petrece cea mai mare parte a timpului, este imperios necesar să cunoști istoricul apartamentului. În această categorie intră și locatarii anteriori, pentru a putea înțelege care sunt lipsurile și nevoile apartamentului. Spre exemplu, în cazul în care, în trecut, au locuit doar oameni în vârstă, te-ar putea interesa să apelezi la un serviciu de dezinfecție și curățare completă a imobilului. În același timp, în decursul căutărilor tale în istoricul imobilului, vei putea descoperi dacă acesta se regăsește în dosare sau dacă are o situație juridică incertă. În aceste situații, specialiștii recomandă să ne orientăm către un alt imobil, a cărui situație juridică să fie bine delimitată și, astfel, să nu ne trezim cu probleme în decursul timpului.

  • Aspectul și utilitatea scării de bloc

Chiar dacă pare a fi un factor cu o importanță scăzută în ceea ce privește analizarea apartamentului, aspectul scării de bloc este un element mult mai important decât ți-ai putea imagina. Vorbim aici despre existența unor cutii postale bloc, a unui serviciu de curățenie săptămânal sau zilnic, precum și a aspectului practic asociat liftului. Toate aceste lucruri fac din scara de bloc un spațiu comun pe care fie îl vei îndrăgi, fie îl vei urî. În plus, poți lua inclusiv legătura cu un administrator de bloc, care îți va putea oferi mai multe informații cu privire la întrebările pe care le vei avea în ceea ce privește scara de bloc.

  • Nivelul de zgomot resimțit de vecini

Nu este un secret că, mai ales în zonele orașelor mari și aglomerate, zgomotul este la ea acasă. Tocmai din acest motiv, înainte de a semna orice contract, te-ar putea interesa care este nivelul de zgomot pe care le resimt vecinii care trăiesc de mult timp în bloc. O idee foarte bună la care pot apela este să inviți pe unul dintre vecini la o cafea, unde să discutați mai multe lucruri și să primești răspunsurile la toate întrebările pe care le ai. Bineînțeles, această strategie se aplică, în special, blocurilor cu o vechime, și mai puțin în cazul celor noi, în care, la fel ca și tine, urmează să se mute alte persoane care nu au mai stat, până acum, în imobil.

Cu ajutorul acestor sfaturi și recomandări, vei putea să verifici imobilul în care urmează să te muți, din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.