Casa si gradina

Idei de afaceri – creșterea de chinchille

Se întâmplă destul de rar ca un hobby să poată deveni o afacere, dar nimic nu este imposibil. De exemplu, creșterea animalelor de companie. Pisici, câini, pești de acvariu – alegerea pentru această specializare este multiplă. În continuare, vă vom explica de unde să începeți o afacere de creștere a chinchilelor.

Chinchilele nu sunt doar niște animale de companie drăguțe, ci ele au blănuri foarte valoroase și carne dietetică. Iar în alte țări, unele persoane caută chiar aur cu ajutorul acestor animale simpatice. Dacă creșterea chinchilelor la scară industrială nu este încă în planurile dvs., atunci puteți începe prin a le crește și vinde ca simple animale de companie.

Costuri și beneficii

Valoarea investiției în cumpărarea chinchilelor depinde de numărul inițial de exemplare cu care doriți să începeți afacerea. Datorită specificului reproducerii acestor animale, va trebui să așteptați un timp pentru primul profit, dar ținând cont de costul mediu al unei chinchile și de viteza de reproducere a acesteia, investiția poate fi recuperată în minim patru luni, potrivit crescătorilor experimentați.

La startul proiectului, atunci când abia începeți să înțelegeți complexitatea reproducerii chinchilelor, nu va fi necesară înregistrarea ca și antreprenor individual. Nu va fi necesară nici în viitor, deoarece proiectul nu implică un profit stabil, iar taxele pe impozit trebuie plătite în mod regulat.

Înregistrarea unui PFA (persoană fizică autorizată) va fi necesară în etapa următoare a dezvoltării proiectului, atunci când veți crește chinchile pentru blană sau carne.

Selectarea locației

Puteți să creșteți chinchilla chiar în propriul apartament, dar o casă privată este mult mai bună în aceste scopuri. Ar trebui să existe o cameră cu ventilație bună dar fără curenți de aer, cu posibilitatea încălzirii electrice pe timp de iarnă și a existenței aerului condiționat vara.

O cameră cu o sursă de lumină naturală, o logie încălzită sau o simplă cameră de zi vor fi acceptabile, deoarece chinchilele sunt nocturne.

Echipamentul necesar

Setul minim de echipamente pentru creșterea chinchilelor va trebui să includă: cușcă (minim 2 bucăți), dispozitiv de alimentare (2 bucăți), adăpătoare automată (2 bucăți). Chinchilele nu se reproduc în spații înguste, deci cușca ar trebui să fie spațioasă. În plus, este necesară prezența unui recipient mic cu nisip grosier, deoarece acestor animale le place să-și curețe zilnic blana. A doua cușcă va fi necesară pentru puii nou-născuți și pentru mama lor ce trebuie separată imediat după naștere. Pentru perioada de gestație, femelele trebuie așezate într-o cutie din lemn, cu paie curate, pentru cuibărit.

Alegerea furnizorului

Un factor important pentru succesul acestui  proiect este cumpărarea primelor exemplare. Chinchilele sunt foarte scumpe, dar pot fi profitabile pentru o lungă perioadă de timp, deoarece funcțiile lor de reproducere persistă timp de 10-15 ani.

Chinchilele se disting de obicei prin culoarea blănii, existând 12 tipuri de culori standard și zece nuanțe combinative. Cele mai populare sunt culorile standard gri sau negru.

Pentru a nu vă înșela atunci când alegeți o pereche de chinchila cu pedigree, trebuie să contactați crescătorii profesioniști, cu experiență în creșterea acestora. Dieta zilnică a chinchilelor nu diferă de dieta iepurilor: cereale, legume verzi sau uscate, ierburi, fân, etc.

Pentru a face publicitate afacerii trebuie să vă înregistrați pe forumuri și comunități în domeniu, să postați anunțuri pe site-uri gratuite și chiar să creați o pagină Facebook pentru animalele de companie – toate aceste mijloace sunt bune pentru a găsi potențiali clienți.

Creditare

Datorită faptului că o pereche de chinchile este destul de scumpă, valoare căreia se adaugă și prețul cuștilor, este de la sine înțeles că veți avea nevoie de un împrumut pentru a începe afacerea. Nu trebuie să intrați în panică, deoarece pentru astfel de situații există instituțiile financiare nebancare (IFN) ce vă pot acorda un credit urgent azi, atât de necesar startului proiectului dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.