cauciucuri ieftine
Clienti

Ce trebuie să faci pentru a-ți pregăti mașina pentru iarnă

Indiferent de mașina pe care o conduce, orice șofer își dorește ca autoturismul său să fie mereu funcțional și să nu se confrunte cu probleme tehnice. Indiferent că acest lucru este un vis sau deja s-a transformat în realitate, odată cu instalarea anotimpului rece există o serie de lucruri pe care fiecare dintre noi are responsabilitatea să le îndeplinească. Vorbim aici despre șoferi, cei care cunosc legislația rutieră și care au responsabilitatea de a o pune în practică. Întrucât temperaturile joase pot avea efecte neplăcute în ceea ce privește funcționalitatea optimă a mașinii, pregătirea pentru iarnă s-ar putea resimți ca fiind o activitate foarte dificilă. În realitate, lucrurile nu stau chiar atât de grav. Rămâi alături de noi și descoperă, rândurile următoare, tot ce trebuie să faci pentru a-ți pregăti mașina pentru iarnă!

  1. Apelează la cauciucuri de iarnă de calitate superioară

Nu este deloc un secret faptul că odată cu venirea anotimpului rece și cu instalarea condițiilor meteorologice mai puțin plăcute, șoferii trebuie să fie foarte atenți la temperatura din termometre. În momentul în care aceasta a scăzut sub valoarea de 7°C, este timpul să instalăm cauciucurile de iarnă. Aceasta este o prevedere inclusă în legislația rutieră, fiind o obligație pe care fiecare șofer trebuie să o ia în considerare. Chiar dacă în acest moment nu ai posibilitatea de a achiziționa un set nou-nouț de cauciucuri, există soluții pentru toate buzunarele. Un set de cauciucuri second hand r18 de calitate superioară se încadrează atât în bugetul pe care îl ai la dispoziție, cât și în standardele pe care ți le dorești pentru autoturismul tău. Lăsând la o parte părerile împărțite, poți oricând să apelezi la un set cauciucuri ieftine, astfel încât să respecți legislația în vigoare și să te asiguri că mașina ta funcționează la capacitate optimă.

  • Păstrează mereu farurile mașinii tale curate

Vigilenta și atenția de care dăm dovadă în timpul condusului contribuie la evitarea oricăror accidente pe carosabil. Pentru a avea parte de toate aceste beneficii, este imperios necesar ca toate componentele mașinii să funcționeze perfect. În această categorie intră și farurile mașinii care, de cele mai multe ori, sunt primele care se murdăresc de îndată ce anotimpul rece își face apariția. Vorbim aici despre zăpadă, lapoviță și ninsoare, precum și despre ploi care pot conduce la crearea băieților. Atunci când aceste elemente, considerate factori externi, intră în contact cu mașina, este de așteptat că atât plăcuțele de înmatriculare, cât și parbrizul și geamurile mașinii să se murdărească. Cu toate acestea, printre primele astfel de elemente se numără farurile mașinii, care îndeplinesc un rol esențial în timpul șofatului. Pentru a le menține mereu curate și funcționale la capacitate maximă, stă în responsabilitatea noastră să avem grijă de ele. Utilizează o pastă de dinți albă și o periuță de dinți veche pe care nu o mai folosești pentru a le curăța într-un mod simplu, eficient și foarte ieftin. Începe prin mișcări circulare, constante și capabile să îndepărteze toată murdăria de pe faruri. La final, folosește o lavetă umedă pentru a îndepărta excesul și a te asigura că farurile sunt perfecte pentru orice plimbare cu mașina.

  • Optează pentru parcarea mașinii într-un garaj

Temperaturile scăzute din termometre nu sunt un ajutor în ceea ce privește păstrarea mașinii într-o formă excelentă. Atât exteriorul, cât și interiorul acesteia pot fi grav afectate de valorile scăzute, motiv pentru care funcționalitatea mașinii ar putea avea de suferit. Cu scopul de a preveni astfel de situații și de a le evita pe cât posibil, este recomandat să închiriezi un garaj, cel puțin în decursul anotimpului răcoros. Specialiștii subliniază faptul că mașina este cel mai bine păstrată într-un garaj pe toată perioada anului, indiferent de temperaturile de afară. Atât căldura, cât și frigul nu fac altceva decât să afecteze mașină, putând inclusiv să-i reducă din valoarea pe piață. Închiriind un garaj, ai posibilitatea de a păstra autoturismul preferat la o temperatură optimă, nici prea ridicată, nici prea scăzută. Astfel, motorul nu va îngheța, parbrizul nu va avea de suferit, iar tu nu va mai trebui să deszăpezești mașină ori de câte ori afară ninge. În doar câteva secunde, te vei putea urca la volan și porni mașina, cu care să mergi ori unde îți dorești.

  • Folosește ulei de măsline pentru curățarea interioarelor mașinii

O soluție ieftină și foarte eficientă pentru curățarea interioarelor mașinii tale este reprezentată de uleiul de măsline. Folosește o lavetă sau un șervețel pe care să pui câteva picături de ulei de măsline, urmând să cureți, prin mișcări circulare, toate suprafețele. Este foarte important să eviți, pe cât posibil, tapițeria. Ulterior, după ce ai finalizat procesul de curățare, poți folosi o lavetă curată cu care să îndepărtezi excesul sau rămășițele de ulei din mașină. În doar câteva momente, mașina ta va fi gata să fie scoasă pe carosabil, strălucind pe interior.

Pregătește-ți în timp util mașina pentru iarnă, evitând orice defecțiune tehnică ce și-ar putea face apariția în decursul anotimpului răcoros. Din fericire, acum ai dispoziție cele mai bune sfaturi pentru a face acest lucru, în mod corespunzător și fără să depășești bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.