Uncategorized

Cafeaua cu ganoderma – O solutie impotriva oboselii cronice si a depresiei

Exista oboseala cronica?

Fiecare are perioade in care se simte obosit, iar motivele pot fi intr-adevar lipsa de somn, raceli sau stari generale negative care afecteaza nivelul de energie. Atunci cand nu exista niciuna dintre cele mentionate, se poate vorbi despre oboseala cronica.

Oboseala cronica poate afecta sistemul nervos atat al adultilor, cat si al copiilor. Aceasta afectiune poate aparea dupa o simpla raceala sau dupa un eveniment cu impact emotional, de exemplu un accident sau moartea unei persoane dragi. In acelasi timp, ea se poate instala si progresiv si dureaza luni sau ani.

Aceasta oboseala cronica poate avea consecinte daca este ignorata. Unele consecinte pot fi mai blande, iar altele pot fi mai severe.

Poate aparea scaderea eficientei in munca cu pana la 50% fata de nivelul normal, pacientul se poate izola in locuinta sa, refuzand sa iasa sau sa participe la alte activitati – refuzul de a merge la scoala sau serviciu, neglijarea responsabilitatilor de zi cu zi. Cea mai grava consecinta poate fi inabilitatea de a parasi patul, dar acest lucru apare doar in cazul oboselii cronice foarte severe. In momentul in care oamenii ii acuza pe cei care sufera de oboseala cronica, spunand ca totul este la nivelul mintii lor, apare o fortare a organismului, iar problema se poate agrava.

Remedii recomandate pentru oboseala cronica

In primul rand se recomanda schimbarea stilului de viata, adica sa isi pastreze energia pentru activitatile la care sunt solicitati, evitand astfel efortul fizic sau stresul. Treptat, totusi se pot reincepe exercitiile fizice, de la o activitate scazuta, la o activitate crescuta. 

In al doilea rand, daca exista probleme mentale, ele trebuie tratate. Adica, in cazul depresiei, ea trebuie tratata, desi oboseala cronica nu se vindeca odată cu tratarea depresiei. 

Terapiile experimentale sunt recomandate pentru anumite cazuri. Unele studii arata ca dozele mari de acizi grasi omega-3 pot fi utile.

Ciuperca Ganoderma este o ciuperca ce creste in diferite zone umede ale Asiei, iar multi ani a fost considerata materie prima pentru medicina din est. In ciuperca se afla cateva molecule, incluzand titerpenoizi, polizaharide si peptidoglicane care ar putea fi responsabile pentru efectele pozitive asupra sanatatii.

Cafeaua cu ganoderma are un efect evidentiat asupra sistemului imunitar, dar bineinteles ca are si alte avantaje. Printre ele se numara si reducerea oboselii si a depresiei, dar si cresterea calitatii vietii. 

Cafeaua cu ganoderma are efect antioxidant, iar consumul regulat creste rezistenta la boli. Datorita continutului de minerale, fitonutrienti si antioxidanti, cafeaua ganoderma ne mentine starea generala de sanatate si ne ajuta sa avem o stare de bine si imbunatateste nivelul de energie.

Un studiu efectuat asupa a 132 de persoane care sufereau de neurastenie , o afectiune manifestata printr-o stare generala proasta, dureri, ameteala, dureri de cap si irascibilitate, a aratat ca dupa 8 saptamani in care aceste persoane au luat suplimente/ cafea cu ganoderma ele s-au simtit mult mai bine, iar oboseala a fost redusa semnificativ.

Un alt studiu a arata ca oboseala a fost redusa, iar calitatea vietii a crescut dupa 4 saptamani de cafea ganoderma intr-un grup de 48 de supravietuitori ai cancerului la san. Mai mult, oamenii care au participat la studiu au confirmat ca nu au mai fost la fel de anxiosi si de depresivi.

De asemenea pe lista de remedii pentru tensiunea arteriala scazuta e cafeaua cu ganoderma care datorita cofeinei, dar si celor peste 200 de substante bioactive ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin.

In concluzie, cafeaua ganoderma consumata in cantitati potrivite poate aduce beneficii asupra sanatatii si starii noastre, scade riscul de a dezvolta anumite afectiuni si imbunatateste functiile cognitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.