Uncategorized

Cât costă înmormântările şi cum pot fi obţinute fondurile necesare în acest sens

Costul mediu al unei înmormântări, pe lângă cheltuielile opționale, cum ar fi florile și pomana, este de aproximativ 2000 de lei, deși acest lucru poate varia foarte mult în funcție de tipul de înmormântare ales. Pentru cei care se întreabă cât costă o înmormântare în 2020 sunt mai multe informaţii care pot influenţa acest lucru.

Focarul de coronavirus a impus restricții serioase asupra înmormântărilor, ceea ce face ca organizarea unei ceremonii semnificative să pară dificilă. Cu toate acestea, sunt foarte multe familii care au reuşit să respecte tradiţiile legate de înmormântarea unei persoane dragi.

Cât costă o înmormântare în 2020 şi cine plăteşte

Uneori, persoana care a murit a plătit deja pentru propria înmormântare sau a lăsat niște bani familiei special pentru a acoperi costurile. Dacă vorbim despre cea de-a doua situație, familia apropiată este cea care se ocupă de înmormântare. În caz contrar, de obicei o altă rudă sau un prieten plătește pentru înmormântare. Persoana care are facturile de la sicriu şi de la biserică poate ridica ulterior ajutorul de înmormântare de la casa de pensii sau de la primărie, acesta având valoarea de 4000 de lei.

Legile permit preoţilor care fac înmormântări să perceapă o taxă de servicii de bază pe care clienții trebuie să o plătească. Taxa de servicii de bază include servicii care sunt comune tuturor înmormântărilor, indiferent de aranjamentul specific. De asemenea şi pompele funebre au o taxă de bază pe care toţi clienţii o plătesc şi care implică o serie de servicii. Acestea includ planificarea înmormântării, asigurarea permiselor necesare și copii ale certificatelor de deces, pregătirea pachetelor și coordonarea ceremoniei la cimitir sau crematoriu.

Taxele pentru alte servicii și bunuri includ costurile pentru mărfurile și serviciile opționale, cum ar fi: transportul rămășițelor, îmbălsămarea, utilizarea unei camere frigorifice, ceremonia sau slujba de pomenire, utilizarea echipamentului și a personalului pentru manipulare, utilizarea dricului, un sicriu, etc.

Avansurile în numerar sunt taxe percepute de casa funerară pentru bunurile și serviciile pe care le cumpără de la terți în numele reprezentantului decedatului, inclusiv flori, anunțuri necrologice, lumânări, batiste şi alte astfel de produse. Toate costurile vor fi stabilite alături de casa funerară la care familia apelează, astfel încât fiecare persoană să ştie exact cât are de plătit.

Firma de pompe funebre trebuie să ofere o declarație detaliată a costului total al bunurilor și serviciilor funerare pe care persoana le-a selectat atunci când face aranjamentele. În cazul în care furnizorul de servicii nu cunoaște costul avansurilor în numerar în acel moment, trebuie să ofere costuri estimative.

Multe firme de pompe funebre asigură şi îmbălsămarea. Eliminarea acestui serviciu poate fi făcută în cazul în care persoana a decedat la spital şi a fost deja îmbălsămată. Altfel, este necesar că serviciul să se păstreze, pentru că în România se obișnuiește ca înmormântarea să se desfășoare la 3 zile după deces, timp în care pot apărea surprize neplăcute și situții nedorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.