dieta rapida
Clienti

Ce este mai important pentru slăbit – alimentația sau sportul?

O siluetă elegantă și subțire este întotdeauna în centrul atenției. Imediat după o naștere sau începând cu o anumită vârstă, mulți dintre noi se confruntă cu un număr nedorit de kilograme în plus. Pentru a le combate, unii dintre noi apelează la antrenamente fizice, pe când alții fac schimbări la nivelul alimentației.

Un corp sănătos și atrăgător pleacă de la un organism bine întreținut. Pentru asta, ai nevoie atât de o motivație de fier, cât și de timp la dispoziție. Întrucât orele petrecute la birou nu ne ajută prea tare să ajungem și la sală, există întotdeauna opțiunea de a achiziționa aparate fitness pentru acasă.

Dacă nu vrei să cheltui bani pe astfel de lucruri sau nu ai la dispoziție spațiul necesar instalării lor, un antrenor online este întotdeauna disponibil să îți recomande exercițiile fizice care îți vor schimba aspectul în mod vizibil. În același timp, acesta te va ajuta să îți transformi mintea, făcând-o mai puternică pe zi ce trece. Însă, între alimentație și sport, care este cea mai bună alegere? Rămâi cu noi și descoperă toate informațiile necesare în rândurile următoare!

Alimentația reprezintă 80% din procesul de slăbit

Nu mai este un secret faptul că suntem ceea ce mâncăm. Altfel spus, alimentele pe care le consumăm ne influențează mai mult decât simplul aspect fizic. Așa se face că anumite ingrediente ne fac să fim somnoroși sau ne constipă, în timp ce altele ne aduc aportul de energie pe care îl căutam.

Potrivit Principiului lui Pareto, alimentația reprezintă 80% din întregul proces de slăbit. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la tot ceea ce consumăm în decursul unei zile și, astfel, să înțelegem unde avem de lucrat. Printre ingredientele de dorit, se numără consumul ridicat de fructe și legume și a 2 litri de apă în fiecare zi.

Sportul constă în 20% din procesul de slăbit

Exercițiile fizice au o mare contribuție pentru organism. Așa se face că sportul reprezintă 20% din procesul de slăbit. Comparativ cu aportul adus de alimentație, am putea spune că activitățile sportive sunt aproape ineficiente. Însă, sportul tonifiază musculatura și ne oferă un psihic sănătos, lăsând la o parte gândurile negre.

Orice dieta rapida afectează organismul. Chiar dacă pe moment observi că greutatea ta este în scădere, acest lucru va fi valabil doar pe durata dietei. Imediat ce această perioadă trece, corpul tău va recupera toți nutrienții pierduți din alimente nesănătoase. Astfel, vei reveni exact în același loc din care ai plecat.

Un echilibru între o alimentație sănătoasă și o constanță în activitățile sportive este cea mai bună strategie pentru slăbit. Pe lângă scăderea în greutate, te vei bucura de o musculatură tonifiată și gata să fie admirată pe plajă. Indiferent de vârsta pe care o ai, o poți ascunde cu ușurință urmând câteva idei de bune practici în materie de alimentație și sport.

Printre recomandările profesioniștilor, se recomandă consumul următoarelor alimente:

  • Lactatele care au conținut mic de grăsimi;
  • Fructe și legume, pentru obținerea de nutrienți, vitamine și fibre naturale;
  • Carnea de pui, cea de pește sau muschiulețul de porc;
  • Grăsimile sănătoase din nuci, avocado sau alte uleiuri, de tipul celui de măsline sau a celui de cocos.

Toate acestea te vor ajuta să slăbești sănătos până la greutatea dorită, contribuind la un stil de viață sănătos de care să te bucuri o lungă perioadă de timp. Chiar dacă în câteva săptămâni scapi de un număr generos de kilograme, va trebui să îți schimbi alimentația complet de acum încolo. Doar așa te vei putea bucura de un corp demn de admirat, cu un organism puternic. Toate aceste lucruri îți vor aduce satisfacții majore, care te vor acompania în decursul vieții.

Sistemul Rainz Protocol, pus la dispoziție de Rainz Academy, pune la dispoziție aceste două elemente cheie, oferind diete personalizate și antrenamente optimizate pentru fiecare persoană în parte. În plus, tot progresul este monitorizat permanent, astfel încât să fie obținute cele mai bune rezultate. Alții au reușit să obține corpul de vis cu Rainz Protocol. Fii tu următorul client mulțumit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.