Uncategorized

Cum ne ajuta turmalina

Numele de turmalina isi are originea din singaleza (tura mali), tradus in limba noastra  inseamna ,,piatra in culori mixte”. Turmalinele sunt pietre cu o diversitate de culori, iar dupa o legenda veche egipteana se considera ca pe drumul lor lung spre centrul Pamantului au trecut peste un curcubeu de unde au primit toate culorile acestuia și denumirea de ,,piatra curcubeului”. Pietrele au adesea doua sau mai multe culori, dar sunt si turmaline care isi schimba culoarea la modificarea luminii din cea naturala in lumina artificiala. Turmalina este o piatra pretioasa cu o multitudine de infatisari, lucru care ii da puterea de a se potrivi tuturor starilor. Considerata inca din Antichitate ca are puteri magice, ea este o piatra care purifica, curata si echilibreaza, fiind o sursa de energie spirituala ea va poate ajuta sa echilibrati  punctele energetice.

Proprietatile turmalinei si culorile ei

   O caracteristica a turmalinei este schimbarea culorii si intensitatii ei cand este vazuta din diferite unghiuri. Ea este un amestec de mangan, bor, silicati, magneziu si aluminiu, orice schimbare mica in compozitia sa chimica afecteaza culoarea ei.

Turmalina in forma sa de baza

   Turmalina are mai multe denumiri, cum pietrele cu doua  culori sunt numite turmaline bicolore si  cele cu culori mai multe de doua sunt denumite turmaline multicolore. Este cunoscuta pentru ajutarea detoxifierii organismului, a reducerii stresului, stimularii activitatii mentale, imbunatatirea circulatiei sanguine si a functionarii  sistemului imunitar. In urma unor experimente s-a dovedit ca  turmalina produce energie fotonica infrarosie, unde alpha si ioni negativi.

   Probabil ati observat ca iesirile in natura, la un izvor natural, la baza unei cascade, langa o padure, chiar si la o plimbare pe plaja sau dupa o ploaie, va fac sa va simtiti revigorat si odihnit, lucru care se intampla  in urma ionilor  negativi prezenti in numar mare in acele locuri. 

   Ionii negativi au urmatoarele beneficii asupra organismului: respiratie mai buna, imbunatatirea activitatii  cardiace, intarirea oaselor, reducerea pulsului, stabilizarea presiunii arteriale, revitalizarea metabolismului celular, imbunatatirea  circulatiei sangelui si a dilatarii vaselor de sange, intarirea  sistemului imunitar.

Produse cu turmalina

   Se comercializeaza  o gama mare de produse cu turmalina, cum ar fi: genunchiere, centuri, esarfe, manusi, lenjerie de corp si altele, care se utilizeaza pe o anumita zona a corpului.

   Centura cu turmalina este confectionata dintr-o tesatura in  care se ataseaza  cristale de turmalina.  În urma contactului cu pielea corpului cristalele se incalzesc,  emit radiatii infrarosii cu lungime de unda,  fiind emisi  ioni  negativi si  un camp magnetic de joasa intensitate care diminueaza durerile si inflamatiile. O centura turmalina are urmatoarele efecte asupra corpului: cresterea oxigenarii celulare, activarea energetica  si imbunatatirea  schimburilor celulare, relaxarea musculaturii scheletice si  netede  a organelor interne, potentarea sistemului  imunitar etc. Ea se aplica in zona lombara sau in alta zona  a coloanei vertebrale. Centura turmalina, inainte de aplicarea pe piele, se stropeste cu putina apa, iar in functie de nevoile dumneavoastra puteti alege centura abdominala sau centura  cervicala  cu turmalina.

Centuri turmalina

   Modelul de genunchiere turmalina va ajuta  la imbunatatirea circulatiei de la nivelul genunchilor sau a articulatiilor din alta  zona si eliminarea durerilor din momentul miscarilor articulatiilor. In prima saptamana de utilizare aceste genunchiere cu turmalina se aplica de 2 ori pe zi pentru 10 minute si doar din a doua samptamana veti  putea  mari intervalul. Inainte de a lasa sa actioneze, se umezeste o mica zona  de mijloc a acestor genunchiere cu turmalina si abia apoi se vor aplica pe piele.

Genunchiere turmalina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.