skale web hosting romania
SEO

Ce presupune protecția împotriva atacurilor cibernetice și ce beneficii aduce?

Unele dintre cele mai comune tipuri de infracțiuni este criminalitatea cibernetică. Silențioasă, nu de puține ori dificil de identificat și cu un puternic impact asupra victimelor, această infracțiune se regăsește în multe forme, fiind întreprinsă de persoane din întreaga lume, precum China, Statele Unite ale Americii, Iran, Rusia și chiar din țara noastră. Motivul este de la sine înțeles, dat fiind faptul că hackerii își ascund foarte bine urmele, iar investigațiile cibernetice sunt extrem de costisitoare pentru orice organizație. Nu este deloc ușor să identifici și, ulterior, să demonstrezi o infracționalitate cibernetică. Prevenția este soluția și, totodată, cheia unei afaceri de succes coroborată cu o alegere sigură pentru clienți. Mai multe despre acest subiect, precum și alte detalii de interes sunt prezentate în rândurile următoare:

Folosirea software-urilor antivirus sau antimalware

Conceptul de virus informatic ia diferite forme, în funcție de tipul acestuia și de modalitatea de acțiune. În mediul online, există viruși special concepuți pentru furtul de date, cât și pentru defăimarea imaginii unui site oficial sau a unei instituții publice. Un software antivirus este special conceput pentru a identifica și împiedica virușii să intre în sistem și, astfel, să furnizeze o metodă de protecție extrem de utilă.

Securizarea site-urilor web prin intermediul certificatelor SSL

Dezvoltarea virușilor și a instrumentelor malițioase se face în timp real, ceea ce înseamnă că în momentul în care citești aceste rânduri, undeva în lume sunt oameni care lucrează la conceperea unor viruși noi. Chiar dacă software-urile antivirus sunt extrem de benefice în identificarea fișierelor cu conținut malware, este foarte posibil ca virușii noi să nu fi fost încă integrați în baza de date (respectiv semnăturile) aferentă acestora. Pentru a îmbunătăți nivelul de protecție, se folosesc certificatele SSL, pe care le poți găsi la diferite firme hosting România. În cadrul abonamentelor de găzduire web pe care le oferă, asigură-te că este trecut și acest certificat, în așa fel încât să nu îl mai achiziționezi separat. Dacă ești în căutare de soluții sigure și de lungă durată recomandăm SkaleWeb.

Importanța protejării împotriva atacurilor cibernetice este cu atât mai importantă cu cât site-ul tău web permite derularea de tranzacții online, întreprinse de utilizatori. Aceste date sunt principalele ținte ale atacatorilor cibernetici, pe care le poți proteja apelând la măsurile necesare în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.