Uncategorized

De ce sa iti asfaltezi curtea? Care sunt avantajele in detrimentul pavajului?

Atunci cand vine vorba despre crearea unei suprafete rezistente in curte, care sa permita parcarea masinii si sa elimine riscul de aparitie a noroiului, cea mai populara optiune este pavajul.

Pavajul este foarte placut din punct de vedere estetic si are marela avantaj de a lasa apa sa se scurga in pamant. Din pacate, exista mereu riscul ca prin spatiile goale sa creasca buruieni, iar ingrijirea acestuia nu este tocmai usoara.

O varianta mai interesanta pentru pavarea curtii este asfaltul. Exista numeroase firme care fac asfaltari iar alegerea asfaltului poate sa fie extrem de inteleapta, deoarece ofera numeroase avantaje:

  • Este un material foarte rezistent si poate face fata inclusiv incarcarilor foarte mari. Evident, pentru asta trebuie sa fie pus in opera corect;
  • De regula, firmele care asfalteaza ofera o garantie de pana la 10 ani pentru stratul turnat. Acest lucru este un mare avantaj, mai ales in cazurile in care apar fisuri sau gropi;
  • Asfaltul modern nu se macina si face fata foarte bine temperaturilor extreme;
  • Este impermeabil. Acest lucru poate sa fie un avantaj sau un dezavantaj, deoarece va fi nevoie de sisteme complexe pentru scurgerea apei;
  • Se toarna rapid. De regula, procesul de asfaltare dureaza doar cateva ore. Partea buna este ca odata turnat, asfaltul poate sa fie folosit. Aproape imediat dupa turnare, atat oamenii cat si automobilele pot sa patrunda pe proaspatul strat;
  • Este ieftin. Asfaltul este mai ieftin decat betonul, ceea ce este un alt mare avantaj care convinge o multime de oameni. In plus, permite oricand reparatii, care sunt la randul lor ieftine.

In ultimii ani, tehnologia a dus la dezvoltarea unor variante din ce in ce mai interesante de asfalt. Se poate opta inclusiv pentru asfalt colorat in diverse nuante, care are un aspect placut si reuseste sa imbunatateasca foarte mult din punct de vedere estetic orice gradina si orice parcare.

Pus in balanta cu pavajul, asfaltul are mult mai multe avantaje. Este adevarat ca nu ofera atat de multe elemente estetice precum o face pavajul, insa pentru cei care doresc o varianta durabila prin care sa isi paveze curtea, asfaltul este cea mai buna solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.