vulcanizare fundeni
PR

Cum să îți pregătești mașina pentru un drum lung?

Dacă v-ați pregătit bagajele, copiii sunt și ei gata, atunci un singur lucru vă mai rămâne de făcut, și anume verificarea mașinii. Mai ales dacă plecați la drum lung pe timp de iarnă, mașina trebuie să fie într-o stare excelentă de funcționare. Iată, în rândurile următoare, câteva aspecte-cheie cărora trebuie să le acordați o atenție sporită înainte de a vă urca cu toții în mașină și de a porni la drum:

Lichid de răcire. Când mașina este pornită și motorul este cald, dacă simțiți un miros neplăcut, s-ar putea să vă confruntați cu o scurgere de lichid de răcire. De asemenea, dacă observați dungi verzi sau galbene pe joja uleiului de motor, șansele de scurgere sunt și mai mari. Verificați lichidul de răcire pentru a nu avea parte de surprize neplăcute la drum. În plus, este indicat să schimbați uleiul și să verificați lichidul de frână, fluidul de transmisie și fluidul de servodirecție. Vă puteți opri la o vulcanizare non stop Fundeni pentru a face toate aceste verificări, acolo unde puteți examina și centura de distribuție. Un motor supraîncălzit sau pierderea servodirecției vă pot opri din drum. Cât sunteți la vulcanizare, examinați bateria, mai ales că este mai ieftin să cumpărați o baterie nouă decât să achitați serviciile de tractare plus o baterie nouă.

Filtru de aer. Curățați filtrul de aer, deoarece un filtru înfundat restricționează fluxul de aer și îngreunează curățarea geamurilor.

Parbriz. Curățați parbrizul în interior și exterior și înlocuiți ștergătoarele uzate. De asemenea, reîncărcați lichidul de curățare parbriz cu unul compatibil cu condițiile meteorologice.

Frâne. Verificarea frânelor este un serviciu accesibil. În plus, mecanicul va analiza întregul sistem de frânare, inclusiv cilindrul principal, etrierul, cilindrii roților și liniile de frână.

Zăpadă și îngheț. Curățați mașina de zăpadă înainte de a conduce. Zăpada vă afectează vizibilitatatea, dar și cât de mult combustibil ardeți.

Anvelope. Verificați anvelopa de rezervă și dacă aveți toate dispozitivele necesare, și anume un dispozitiv de priză și manivelă, o cheie pentru pneuri și un manomentru. Dacă nu aveți aceste elemente esențiale, le puteți cumpăra de la o benzinărie sau de la o vulcanizare. Anvelopele au nevoie de două lucruri pentru a funcționa corect – banda de rulare și aerul. Puteți folosi o monedă pentru a verifica adâncimea benzii de rulare. Dacă destinația este un loc predominat de gheață și zăpadă, atunci veți avea nevoie de anvelope de iarnă, iar dacă doriți să faceți economii, puteți opta pentru cauciucuri second hand r17.

Verificați luminile exterioare. Lămpile de frână și semnalizatoarele de direcție trebuie să funcționeze cu precizie. Lustruiți farurile pentru a îmbunătăți iluminarea.

În cele din urmă, dacă plecați la drum cu copiii, desemnați un loc unde copiii își pot depozita jucăriile, gustările și toate lucrurile mărunte. Jucăriile și recipientele cu suc pot fi periculoase dacă se rostogolesc la picioarele șoferului. De asemenea, le poate fi de folos o pătură pufoasă pe care să stea. Este mai ușor să spălați o pătură, decât tapițeria mașinii.

Înainte de a pleca la drum, opriți la o vulcanizare non stop pentru a pune la punct ultimele detalii pentru ca drumul să fie unul lipsit de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.